01 Eylül 2024 16:56

DİSK, KESK, TMMOB VE TTB: Barışçıl bir ortam dışında seçeneğimiz yok

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla ortak yazılı açıklama yapan DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, "Savaşsız, sömürüsüz bir dünya bizlerin ellerinde, dayanışmayla kurulacaktır" dedi.

Fotoğraf: Eda Aktaş/Evrensel

Paylaş

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla ortak yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Filistin başta olmak üzere bölgesel yıkımlara dikkat çekildi, "Türkiye’de yaşayan bizler, sadece bölgemizde değil, ülkemizde de çatışmaların yarattığı acıların en yakın tanıklarıyız. Barışa ve kardeşliğe olan inancımıza ve ihtiyacımıza rağmen, her geçen gün daha fazla şiddetin parçası haline getiriliyoruz. Siyasi çatışmalar, toplumsal çatışmaları derinleştiriyor" denildi.

"FİLİSTİN'DE YAŞAMINI YİTİRENLERİN SAYISI 41 BİNİ GEÇTİ"

Açıklamada, şehirlerin, yaşam alanlarının ve doğanın tüketilmesinin, yoksulluk, hastalık ve sakatlıkların, derinleşen sömürünün ve zorla yerinden yurdundan edilenlerin göçlerinin çatışma ve savaşlarla artarak sürdüğü belirtildi. “Bu savaş halinin getirdiği yıkımların son örneği Filistin’de yaşanıyor. Gazze ve Batı Şeria’da sadece son on ayda yaşamını yitirenlerin sayısı 41 bini geçti, yaralananların sayısı 100 bine yaklaştı, evsiz kalanların sayısı yüz binler ile ifade ediliyor“ denildi.

"TÜM İNSANLIĞI UMUDU BÜYÜTMEYE ÇAĞIRIYORUZ"

Türkiye’de yaşayanların sadece bölgede değil, ülkede de çatışmaların yarattığı acıların en yakın tanığı olduğu belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“Barışa ve kardeşliğe olan inancımıza ve ihtiyacımıza rağmen, her geçen gün daha fazla şiddetin parçası haline getiriliyoruz. Siyasi çatışmalar, toplumsal çatışmaları derinleştiriyor. İşte bu nedenle sürdürülebilir demokratik bir hayat için barışçıl bir ortam dışında seçeneğimiz yoktur. Ve bugün barışa yapılan her çağrı; aynı zamanda emperyalizme karşı eşit, özgür, adil ve sömürüsüz bir dünya çağrısıdır. Biz bu ülkenin işçileri, kamu emekçileri, mühendis, mimar ve şehir plancıları, hekimleri, üretenleri olarak çatışmaların ve silahların sustuğu, komşularıyla dostluk içinde olan, sınırları içindeki farklı inançların, kültürlerin, kimliklerin eşitlik, özgürlük ve adalet içinde yaşayabildiği bir ülke istiyoruz. Savaşsız, sömürüsüz bir dünya bizlerin ellerinde, dayanışmayla kurulacaktır. Tüm insanlığı bu umudu büyütmeye çağırıyoruz. Barış içinde kutlayacağımız o güne kadar; 1 Eylül Dünya Barış Günü’müz kutlu olsun." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadıköy'de 1 Eylül eyleminde halay çeken 8 kişi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Serra Bucak: Halka hizmet vermeyen bir anlayışla barışmıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa