01 Eylül 2024 23:58

Sendika, direnişin sürdüğü AKP'li vekilin madenindeki göçük anını paylaştı

Bağımsız Maden İş, AKP'li milletvekilinin madeninde yaşanan ağır çalışma koşullarını paylaşmaya devam ediyor. Sendika bu kez madende gerçekleşen göçük anını paylaştı.

Fotoğraf: @bagimsizmadenis/X

Paylaş

AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait Fernas Madencilik'teki çalışma koşullarına tepkiler büyüyor. Bağımsız Maden İş sosyal medya hesabında madende gerçekleşen göçük anını paylaştı.

7 işçinin sendikal gerekçeyle işten çıkarılmasının ardından başlayan eylemler devam ederken madenden görüntüler tepkilere yol açıyor.

Sendika bugün madende meydana gelen göçük anını paylaştı. İşçilerin çalışması esnasında gerçekleşen göçük tehlikeli çalışma koşullarını bir kez daha gözler önüne serdi. Sendika paylaşımında "Direniş sürerken çalışma koşullarına dair ihbarlar yağmaya devam ediyor. Maden içindeki göçük anını ve hiçbir ISİG önlemini almayan Batman vekili patron @fnasiroglu’nun işçileri nasıl ölüme gönderdiğini izleyin!" ifadelerine yer verdi.

Sendika daha önce de işçilerin kabloların bulunduğu suyun içinde çalıştırıldığı görüntüeri paylaşmış, "İşçiler sürekli kablo ve ekipmanlarla suya batık şekilde gaz kaçağı, elektrik çarpması tehlikesi olmasına rağmen herhangi bir önlem alınmadan çalışıyor" demişti.

NE OLMUŞTU?

Fernas Maden’de Bağımsız Maden İş Sendikasına üye oldukları gerekçesiyle 7 işçi işten çıkarıldı. İşten atmalara tepki göstermek ve işten atılan arkadaşlarına destek olmak için iş durduran 70 işçi jandarma müdahalesine maruz kalarak gözaltına alınmıştı. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Barosu Başkan adayı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu: İstanbul Barosu anayasal yıkıma sessiz kalamaz

SONRAKİ HABER

İsrail’i koruyan ABD gemisi İzmir Limanı'na demirledi: 5 gün kalacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa