02 Eylül 2024 13:05

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar YRP'den istifa etti

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partisinden istifa etti. AKP'ye katılacağı iddialarını reddeden Gülpınar "Bağımsız olarak göreve devam edeceğim" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partisinden (YRP) istifa etti.

Gülpınar'ın istifa etmesinin ardından AKP'ye katılacağı iddia edildi.

İstifasına ilişkin TGRT Haber'e konuşan Gülpınar, AKP'ye katılacağı iddialarını reddetti.

Görevine bağımsız olarak devam edeceğini belirten Gülpınar, "Şu an başka bir partiye geçmem söz konusu değil. Halka sorduk, halkın desteğiyle geldik" ifadelerini kullandı.

"BAĞIMSIZ OLARAK DEVAM ETME KARARINI ALDIK"

Gülpınar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin X hesabından paylaşılan videolu açıklamasında da şunları dile getirdi:

"Gündemimizi meşgul eden durumlara son vermek, Şanlıurfa'ya daha iyi hizmetlere odaklanabilmek için; halkımızın ortak görüşü ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevime herhangi bir siyasi partiden 'Bağımsız' olarak devam etme kararını aldık.

Şanlıurfa gündemini uzunca bir süredir meşgul eden siyasi kavgaları nihayete erdirmek, siyasi ayrılıklar ve kutuplaşmalar yerine hizmetlerin, yatırımların ve Urfa’nın geleceğinin konuşulmasına imkân sağlamak adına bağımsız ve birleştirici bir siyaset tarzının fayda sağlayacağı kanaatindeyim.

Aldığımız karar, en ince ayrıntısına kadar düşünülüp halkımızın görüşleriyle desteklenmiştir. Bu konuda bizlere destek veren ve büyük teveccüh gösteren kadim şehrimize teşekkür eder, hayırlı olmasını dilerim."

14 BELEDİYE BAŞKANI YRP'DEN AYRILDI

Yerel seçimlerde 63 belediye kazanan YRP, Gülpınar'ın istifasıyla birlikte bunlardan 14'ünü kaybetti.

AKP'nin kuruluş yıl dönümü olan 14 Ağustos en çok kaybın yaşandığı dönem oldu.

Kuruluş yıl dönümü töreninde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rozetleri takılan eski YRP'li belediye başkanları arasında Adana Feke Belediye Başkanı Cömert Özen, Elazığ Bükardı Belediye Başkanı Ali Açmaz, Erzurum Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, Erzurum Köprüköy Belediye Başkanı Nevzat Karasu, Konya Doğanhisar Belediye Başkanı Ali Öztoklu, Muş Bulanık Belediye Başkanı Fehim Kaya, Muş Yeşilova Belediye Başkanı Ömer Faruk Yenilmez, Ordu Çaybaşı Belediye Başkanı Mesut Karayiğit ve Samsun Ayvacık Belediye Başkanı Refahattin Şencan bulunuyordu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, ayrılıkların ardından 14 Ağustos'ta yaptığı basın açıklamasında, 63 belediyeden 13 belediye başkanının partiden ayrıldığını söylemişti. Kılıç, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gürpınar için ise "Gülpınar partimizdedir. Yeniden Refah Partisi çatısı altında seçildiği gün olduğu gibi beş yıl boyunca hizmetine devam edeceğine yönelik inancımız ve kanaatimiz kendisiyle ilgili tamdır” ifadelerini kullanmıştı.

Gülpınar'ın istifasıyla birlikte YRP yönetiminde büyükşehir belediyesi kalmamış oldu. Öte yandan Yozgat Belediyesi halen YRP'li Kâzım Arslan yönetiminde. YRP'nin elinde kalan toplam belediye sayısı ise 49. (POLİTİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP Milletvekili Karaca eğitim emekçilerinden GBT istenmesini Meclis gündemine taşıdı

SONRAKİ HABER

"RTÜK başkanı diyor ki: Odada bir fil var ama siz gözünüzü kapatın"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa