02 Eylül 2024 14:39

Emine Şenyaşar’ın nöbeti devam ediyor | Ferit Şenyaşar: Meclis'te polis dışında muhatap arıyor

Emine Şenyaşar'ın Meclis'teki Adalet Nöbeti eylemi devam ediyor. Oğlu Ferit Şenyaşar, "Anne Meclis’te polis dışında bir muhatap arıyor" diyerek tepki gösterdi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde eski AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından gerçekleştirilen saldırıda eşi ve iki oğlu katledilen, bir oğlu da tutuklanan Emine Şenyaşar, Meclis’te başlattığı Adalet Nöbeti’ni 12’nci gününde sürdürdü.

FERİT ŞENYAŞAR: ANNE YARGIDAN ADALET BULAMADI

Eylem öncesi Emine Şenyaşar ve aynı zamanda DEM Parti Urfa Milletvekili olan oğlu Ferit Şenyaşar, Meclis’te basın toplantısı düzenledi. “Anne yargıdan adalet bulamadı” diyen Ferit Şenyaşar, eylemin bu nedenle Meclis'e taşındığını belirtti. Annesinin Meclis’e gelmesi ile 85 milyona seslendiğini dile getiren Şenyaşar, “Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’a ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sesleniyor” dedi.

“MECLİS’İ GÖREVE DAVET EDİYOR”

Ferit Şenyaşar, katliam yapanların hâlâ dışarıda olduğunu söyleyerek, annesinin taleplerini yeniden hatırlattı. Şenyaşar, “Bir vekil çıkıp açıklama yapsın. Anne 846 gün Urfa adliyesi önünde, 124 gün Adalet Bakanlığı önünde, 12 gündür ise Meclis’te oturuyor. Bu zulmün son bulması için Meclis’i görev davet ediyor” diye konuştu. Emine Şenyaşar’ın Meclis polisi tarafından engellenmek istendiğini dile getiren Ferit Şenyaşar, “Anne Meclis’te güvenlik (polis) dışında bir muhatap arıyor” diye kaydetti. Şenyaşar, “Gelin elinizi vicdanınıza koyun ve bir çözüm bulalım” ifadelerini kullandı. 

Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar daha sonra AKP ve MHP grubunun bulunduğu kapının önünde oturdu. Tekerlekli sandalye ile eylemini sürdüren Şenyaşar, katliamı anlattı. Şenyaşar hastalıklarından ötürü daha sonra kapının önüne bulunan kaldırımda eylemini sürdürdü. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

MSB: "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyen teğmenlere tahkikat başlatılmadı

SONRAKİ HABER

Çiftçi-Sen: “Bitkisel Üretimde Yeni Destekleme Modeli” çiftçinin yararına değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa