02 Eylül 2024 14:58

Dolmuş şoförü, kadın ESHOT şoförünü darbetti

Kadın ESHOT şoförü Esra Şungu, Fahrettin Altay-Narbel hattı dolmuşunun şoförü tarafından saldırıya maruz kaldı. Şungun’un şikayetçi olduğu saldırgan gözaltına alındı.

Fotoğraf: Evrensel 

Reklam

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ESHOT'un kadın şoförlerinden Esra Şurgun dolmuş şoförünün saldırısına maruz kaldı. Başına darbe alan Şurgun üyesi olduğu DİSK/Genel-İş İzmir 1 No’lu Şube Yönetimi ile birlikte Narlıdere İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek saldırgandan şikayetçi oldu. 

Kadın şoföre saldırıyı gerçekleştiren Fahrettin Altay-Narbel hattı dolmuşunun şoförü gözaltına alındı. Konu ile ilgili olarak DİSK Ege Bölge Temsilciliği ESHOT şoförlerinin de katılımıyla basın toplantısı gerçekleştirdi.

KADIN ŞOFÖRÜN KAFASINI YUMRUKLADI 

Toplantıda konuşan saldırıya uğrayan şoför Esra Şurgun, Üçkuyular'dan Sahil Evleri'ne gitmek üzere servisine başladığını Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesini geçtikten sonra Kantar durağına gelmeden seyir halinde iken dolmuşun önüne kırdığını dile getirerek, "Ne olduğunu anlamadan bana vurmaya başladı. Başıma yumruk attı. Sebebine dair hiçbir fikrim yok. Bir hata yaptığımı düşünmüyorum. Kaldı ki hatalı olsam bile karıştığı asla böyle bir davranış olamaz. Cezalandırılmasını istiyorum. Bir daha kimse böyle bir şey yaşamasın" dedi.

 Basın açıklamasını okuyan Genel-İş İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Engin Topal, şiddet sarmalının tüm ülkeye yayıldığını özellikle ESHOT otobüs şoförlerinin bir sürü hakarete maruz kaldığını ifade etti. Topal, "Son olayda özellikle bir kadın arkadaşımızın dolmuş şoförü tarafından yolu kesilerek darbedilmesi, bardağı taşıran son damla olmuştur. Bu şiddet sarmalına karşı bilinsin ki, herhangi bir önlem alınmazsa bundan sonra ki süreçte İzmir halkına hizmet etmeye giden ESHOT çalışanları olarak kendi önlemlerimizi kendimiz alacağımızı buradan bildirirken, bize sahip çıkıldığında bu hizmeti en iyi şekilde yürüteceğimizi de buradan basına ve kamuoyuna duyuruyoruz" dedi.

“KADINLARA YÖNELİK SALDIRILAR POLİTİKTİR”

Kadınlara yönelik saldırıların politik olduğuna da dikkat çeken Topal, "Bundan sonra yapılacak tüm saldırılara karşı da duyarlı İzmir halkını yanımızda göreceğimize inanıyoruz. Özellikle kadın çalışanlara yapılan bu saldırılara hep birlikte dur diyeceğimizi tüm kamuoyuna bildiririz" diye konuştu.

Topal konuşmasında belediye ve kamu kurumlarında çalışan şoförlerin işe alınırken çok ayrıntılı soruşturmalardan geçtiğini belirterek, dolmuş ve minibüslerde ise kimlerin çalıştığının belli olmadığına dikkat çekti. "Dolmuş ve taksi sahipleri 3., 4. kişilere kiralayabiliyor araçları. Dolmuşu kimin kullandığını emniyet bile zor tespit etti. Ortada bir tehlikeli durum var. Dolmuşçu da bir yolcu taşıyor. O yolcuların çok mağdur olduğunun, tehlikeli bir şekilde yolculuk yaptığının bilinmesini istiyoruz" dedi. 

“ÖRGÜTLÜ GÜCÜMÜZLE KARŞI DURURUZ”

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da "Hiçbir şoför arkadaşımız yalnız değildir. Bu barbarlara, mafyavari hareketlere karşı ESHOT Şoförlerinin örgütlü gücü ile karşılık veririz" dedi. Sarı da dolmuş ve taksilerde kimin çalıştığının meçhul olduğunu belirterek, "Taşeronun taşeronu çalışıyor. İşe, okula gönderdiğimiz yakınlarımızın ulaşımını sağlayanlara güven duymamız gerekir. İlgili kurumların özellikle Minibüsçüler Odası'nın bu tür tedbirleri almasını önemle rica ediyoruz" diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam