02 Eylül 2024 14:57

"Altun Yaşam Projesi"ne plana aykırı ruhsat verilmesi haberine erişim engeli

"Altun Yaşam Projesi"nin bulunduğu taşınmaza, Buca Belediye Başkanlığı tarafından planlara aykırı ruhsat verildiği haberleri şirketin sahibi Serkan Altun'un talebi üzerine engellendi.

Fotoğraf: @FreeWebTurkey/X

Reklam

FreeWeb Turkey önceki dönemki Buca Belediyesi tarafından 6 katlık imar izni olan yere 15 katlık imar izni içeren ruhsat verildiği ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin ruhsatın iptali için dava açtığıyla ilgili haberlere İstanbul Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla erişim engeli getirildiğini duyurdu. Karar, inşaatı sürdüren Altun Yapı şirketinin sahibi Serkan Altun'un talebi üzerine verildi.

2019 yılında özelleştirilen ve Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanan "Altun Yaşam Projesi"nin bulunduğu taşınmaza, önceki dönem Buca Belediye Başkanlığı tarafından planlara aykırı ruhsat verildiği ortaya çıkmıştı.

Gazetemiz Evrensel'in, Egeli Gazete ve Ege'de SonSöz'de yer alan haberlere erişim engeli getirildi.

İzmir’in Buca İlçesi, Tınaztepe Mahallesi 624 ada 8 numaralı parselde kayıtlı taşınmaz, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 16 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilen ihale ile 4046 sayılı Kanun hükümleri kapsamında "satış" yöntemiyle özelleştirilmişti. Taşınmazın satışı sonrası; gayrimenkul alım-satım sitelerinde ilanları bulunan "Altun Yaşam Projesi" hakkında, şehir plancıları ve vatandaşlar tarafından çeşitli başvurular yapılmıştı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve 2019 yılında Cumhurbaşkanlığı kararı ile 1/5000 ölçekli Nazım İmar Plan ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği yapılmış, değişiklikler üzerinden yapılan incelemelerde sonucunda; “Altun Yaşam Projesi"nin bulunduğu taşınmazın "Ticaret Alanı (Emsal:2.40, Yençok:6 Kat)" kullanımında kaldığı tespit edilmişti.

Plan notlarına ve usule aykırılık taşıyan inşaata yönelik faaliyetinin derhal durdurulmasını talep eden ŞPO ve MO İzmir Şubeleri, “Söz konusu yasal dayanaktan yoksun ruhsat ileride telafisi mümkün olmayan ve hukuken geri dönülmesi olanaksız sonuçlara neden olacağından ivedilikle iptal edilmelidir. İdarelerin hukuka aykırılığını tespit etmiş oldukları işlemler için geri alma veya kaldırma yolunu işletmelerinin hukuken mümkün olduğunu hatırlatır ve ruhsatın iptal edilmemesi durumunda hukuki yollara başvurulacağız” açıklaması yapmıştı. (MEDYA SERVİSİ)

Reklam