02 Eylül 2024 16:22

Dodan’dan yeni single: Xanima min

Dodan Özer, Şivan Perwer’in Xanima min şarkısını kendine özgü yorumlayarak müzikseverlerle tekrardan buluştu.

Fotoğraf: Dodan Özer'in kişisel arşivi

Paylaş

Şerif KARATAŞ
İstanbul

Deneysel tarzı ve kendine has müzikal tavrı ile dikkat çeken Dodan Özer, yeni single çalışmasıyla müzikseverlerin karşısına çıktı. Dodan Özer, Kürtçe müziğin güçlü isimlerinden Şivan Perwer’in Xanima min şarkısını kendine özgü yorumuyla seslendiriyor.

Dodan Özer, doğaçlamaların zengin olarak kullanıldığı, sürekli değişkenlik arz eden şarkılardaki ruhu anlatan anlayışını ‘Xanima min’ ile sürdürüyor. Doğaçlamanın tanımının kendisi için zor olduğunu ifade eden Dodan Özer şu ifadeleri kullanıyor: “Geleneksel bir kültürün içinde yaşayan ve onun folklorik tınılarını yaşayarak var olagelen bir zaman diliminde sadece denemekten öte bir şey kalmıyor. Her hikayenin başka bir iklimi olunca bize sadece ona yakışan melodiyi bulmak kalıyordu. Rüzgar bir ağacın dallarında aynı esmiyor buna jazz, blues, new age ya da adını koyduğumuz diğer müzikal soundlar dahil yaptığımız şey; içinde bulunduğumuz yaşamın, iddialı olma gibi bir kaygı olmadan bizi yürüten ve var eden çığlıklar ki keza biz de o çığlıklar içinde var olanlarız. Hayatın bana kattıklarının dışında algılarımın açılmasına sebep olan evrendeki var olan her şeye ortak olabilmek sancısı, yüreklerimize sığmayan bir enerji hüzmesi kulaklarımıza girerken bana sadece bağırmak kalıyordu. Kısaca her yerden bir şey bulabilmek mümkün ve biz bunu yapıyoruz belki de. Şarkıları sergilerken ve dinletirken geriye sadece denemek kalıyor ve yüreklere emanet ettiğimiz hoş bir tını…”

MÜZİK YOLCULUĞU SÜRÜYOR

Muş’un Varto ilçesinde dünyaya gelen Dodan Özer, müzik yolculuğuna da Varto’da başladı. Ailesinin İzmir'e yerleşmesi sonrasında müzikten kopmayan ve müzik tutkusunu devam ettiren Dodan Özer 1997’de Murat Öztürk ile Dodan Project adlı grubu kurdu. Dodan Özer, 2017’deki yapılan “O Ses Türkiye” yarışmasında en çok dikkat çeken isimlerinden biri olmuştu. Her performansında dinleyenleri kendine hayran bırakan Dodan Özer, yarışmayı birinci olarak bitirmişti. Özer, 1997’de Be Naw, 2010’da Şabûn, 2017’de Yoksun, 2020’de Zaman albümünü çıkarmıştı.

 

ÖNCEKİ HABER

Yurt sorunu, liyakatsiz atamalar... Gebze TÜBİTAK Fen Lisesinin sorunları Meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı İşçimen'e saldıran kişi teslim oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa