02 Eylül 2024 17:49

Biden: Netanyahu ateşkes için yeterli çaba göstermiyor

ABD Başkanı Joe Biden, "Netanyahu'nun [ateşkes için] yeteri kadar çaba gösterdiğini düşünüyor musunuz" sorusuna "Hayır" cevabını verdi.

Biden, kurmaylarıyla birlikte toplantıda | Fotoğraf: @WhiteHouse/Twitter

Paylaş

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Gazze'de ateşkes anlaşması için "yeterli çabayı göstermediğini" düşündüğünü söyledi.

Biden, ulusal güvenlik ekibiyle Gazze'deki son durumu ve olası bir ateşkes anlaşmasını görüşmek üzere Beyaz Saray'a gelişinde bir basın mensubunun sorusunu yanıtladı.

Biden, "Sayın Başkan, Başbakan Netanyahu'nun anlaşma konusunda daha fazlasını yapmasının zamanı sizce geldi mi? Netanyahu'nun yeteri kadar çaba gösterdiğini düşünüyor musunuz" sorusuna "Hayır" cevabını verdi.

İsrail ordusu, Gazze'deki çatışmalar sırasında İsrailli esirlere ait 6 cansız bedenin bulduğunu açıklamıştı.

İsrailli esirlerin ailelerinin oluşturduğu platform, "Gazze-Mısır sınır hattındaki Philadelphi Koridoru'nda işgali sürdürmekte ısrar eden ve esir takası anlaşmalarını baltalayan" Netanyahu'yu 6 İsrailli esirin ölümünden sorumlu tutmuştu.

Netanyahu ise hükümetin kalan esirlerin serbest bırakılması için anlaşmaya varmakta kararlı olduğunu savunmuş ve anlaşma sağlanamamasının sorumlusunun Hamas olduğunu iddia etmişti. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Darbeci Sisi ile Ankara’da neler görüşülecek?

SONRAKİ HABER

Kadınlar Söke’de okul servislerinin kaldırılmasına tepki gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa