02 Eylül 2024 20:32

EMEP İzmir İl Örgütü: NATO üssü olmayı da savaş politikalarını da kabul etmeyeceğiz!

EMEP İzmir İl Örgütü, İsrail'i koruma göreviyle İzmir Limanına demirleyen ABD savaş gemisi ile açıklama yaptı. Açıklamada 3 Eylül'de Alsancak Gar önünden başlayacak olan yürüyüşe çağrıda bulunuldu.

Fotoğraf: Wikimedia Commons

Reklam

İsrail'i koruma göreviyle İzmir Limanına demirleyen ABD savaş gemisi ile ilgili Emek Partisi (EMEP) İzmir İl Örgütü yazılı açıklama yaptı. EMEP, 3 Eylül Salı günü 18.00'da Alsancak Gar önünden İzmir Limanı'na yapılacak olan yürüyüşe çağrıda bulundu.

Açıklamada, İsrail ile açık gizli anlaşmalarını ve desteğini kestiğini iddia eden tek adam yönetiminin hem Filistin halkının katledilmesine çanak tutmaya hem NATO'nun işbirlikçisi olmaya hem de İsrail'i desteklemeye devam ettiği ifade edildi.

ABD'nin İsrail'i korumak üzere bölgeye gönderdiği USS Wasp adlı amfibi hücum gemisinin 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde İzmir Limanı'na demir attığına dikkat çekilen açıklamada, "İsrail'e desteğe gelen gemilerle eğitimler yapıldığı Milli Savunma Bakanlığı tarafından doğrulandı. Tek adam yönetimi 'İsrail'e faydası Filistin'e zararı olmaz' diyerek tüm bu uygulamaları ve NATO'nun üssü olmayı meşrulaştırmaya çalışıyor" denildi.

"GÖSTERMELİK KINAMALAR, GÖSTERMELİK YAPTIRIMLAR"

7 Ekim'de bir yılı tamamlayacak olan İsrail'in siyonist saldırıları sonucunda on binlerce Filistinlinin insanlık dışı saldırılarla katledildiği, yüz binlercesinin yaralandığı ve göç etmek zorunda kaldığına değinilen açıklamada, "Saldırılar sürerken batılı emperyalistler İsrail'e açıktan destek vererek hem savaşın çapının genişlemesine hem de katliamın büyümesine sebep oldu. Tek adam yönetiminin ise göstermelik kınamaları, büyüyen tepkinin ardından göstermelik yaptırımlarla sürmeye devam etti. Ticari anlaşmaların son bulduğunu açıklandıktan sonra dahi onlarca anlaşmanın sürdüğü ve savaşı beslediği ortaya çıktı. Her gün yeni bir yalanına uyandığımız tek adam yönetimi söz konusu emperyalistlerin çıkarları olduğunda her türlü kılıfı rahatlıkla buluyor" denildi.

"SAVAŞ TEKELLERİ KARLARINI KATLAMAYA DEVAM EDİYOR"

Açıklamada, tek adam yönetiminin savaş harcamalarını kat kat arttırdığı bu dönemde, işçi ve emekçilerin yoksulluğun girdabına hapsedildiğine dikkat çekilerek, "Ezilen halklar savaş politikalarının pençesinde ölüm ile burun buruna yaşamak zorunda bırakılıyor. Ortadoğu'da savaş naraları yükselirken, savaşın çapı gittikçe genişlerken emperyalistler ve onun yerli işbirlikçileri ellerini ovuşturmaya, savaş tekelleri karlarını katlamaya devam ediyor" denildi.

Açıklama şöyle devam etti:

"Bugün İzmir'de NATO gemisinin varlığının kabul edilmesi, İsrail'in desteklenmesine Filistin halkının katledilmesine göz yummak demektir. 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde savaş gemilerinin Türkiye limanlarına demir atması demek savaşa karşı barış mücadelesini yükseltenlere emperyalistlerin ve yerli işbirlikçilerinin cevabı demektir. Bizlere bu cevabın sahiplerinin, NATO'ya secde duranlar olduğunu çok iyi biliyoruz. Fakat hatırlamalılar ki onlar secdeye dururken  Denizler 6. Filo'yu denize döktüler. Bugün de bu mücadele İsrail'de yüz binlerin katılımıyla gerçekleşen ateşkes eylemlerinden Avrupa'daki kitlesel savaş karşıtı eylemlere kadar sesini yükseltmeye devam ediyor. İzmir'den de savaşa, savaş örgütü NATO'ya ve yerli işbirlikçilerine karşı antiemperyalist mücadeleyi yükseltmek için sesimizi yükselteceğiz. Emekten, barıştan yana tüm güçlerini savaş politikalarına karşı mücadele etmeye, savaş gemisini İzmir'den ve Türkiye'den defetmeye çağırıyoruz. 3 Eylül Salı günü 18.00'da Alsancak Gar önünden İzmir Limanı'na yürüyerek "ABD ülkemizden, Ortadoğu'dan defol" açıklamamızı gerçekleştireceğiz. Tüm İzmir halkını, işçi ve emekçileri mücadelemize güç katmaya çağırıyoruz". (İzmir/EVRENSEL)

Reklam