As Plastik'te işten atılan işçiler için direniş çadırı kuruldu

As Plastik'te toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürerken 1'i sendika temsilcisi olmak üzere 4 Petrol-İş üyesi işçi işten atıldı. İşçiler fabrika önünde direniş çadırı kurdu.

02 Eylül 2024 23:23
Paylaş

İstanbul Hadımköy’de kurulu olan As Plastik fabrikasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerinde alınan grev kararının ardından 4 işçi işten atıldı. İşçiler örgütlü oldukları Türk-İş'e bağlı Petrol-İş ile beraber fabrika önünde direniş çadırı kurdu.

İşçiler direniş çadırının greve çıkacakları tarih olan 19 Eylül'e kadar fabrika önünde kurulu bulunacağını söyleyen işçiler mesai arkadaşlarının Kod 46 ve Kod 49 ile işten atıldığını böylelikle kıdem tazminatı haklarının da gasbedildiğini belirterek öncelikli hedeflerinin işten atılan işçilerin işe geri alınması olduğunu vurguladı.

İşçilerin örgütlü olduğu Petrol-İş İstanbul 1 No'lu Şube ise atılan işçiler ise geri alınıncaya kadar direnişi büyüteceklerini söyledi. As Plastik patronunun TİS süreci boyunca sendika düşmanı bir tutum sergilediğini belirten sendika yöneticileri kararlılıklarını bozmadan grev gününe gideceklerini söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İngiltere'de Gazze'ye destek veren 5 bağımsız milletvekili parlamentoda ittifak kurdu

SONRAKİ HABER

TKP İzmir İl Örgütü: Yanki’lerin burada olmasına izin vermeyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa