02 Eylül 2024 23:31

TKP İzmir İl Örgütü: Yanki’lerin burada olmasına izin vermeyeceğiz

TKP İzmir İl Örgütü, ABD'nin İsrail'i korumak için gönderdiği hücum gemisinin İzmir Limanı'na demirlenmesi üzerine basın açıklaması gerçekleştirdi.

Fotoğraf: Bahar Emreoğlu/EVRENSEL

Paylaş

TKP İzmir İl Örgütü ABD’nin İsrail’i korumak üzere bölgeye gönderdiği USS Wasp adlı amfibi hücum gemisinin İzmir Limanı’na demirlenmesi üzerine İzmir Limanı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın metnini TKP İzmir İl Örgütü adına TKP İzmir İl Başkanı Savaş Sarı Okudu. İsrail’in Gazze’de insanlık suçu işlediğine değinen Sarı, aynı zamanda vicdansız bir kışkırtmayı sürdürdüğünü ifade etti.

 “ABD İsrail’i ve gerçekleştirdiği katliamı açıkça destekliyor” diyen Sarı, ABD emperyalizminin bölgemizde açıktan savaş istediğini belirtti.

Sarı son olarak Sarı “Buradan duyuruyoruz, eli kanlı ABD’nin savaş gemisi İzmir’i terk edene kadar İzmir limanı önünde nöbet tutacağız. Yanki’lerin İzmir’de elllerini kollarını sallayarak dolaşmasına izin vermesinler. Bilsinler ki İzmir’in emekçi yurtsever insanların vicdanları kentlerini ve ülkelerinin bu utanmazlar tarafından çiğnenmesine el vermez” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

As Plastik'te işten atılan işçiler için direniş çadırı kuruldu

SONRAKİ HABER

ODTÜ Bileşenleri mezuniyette mücadeleye çağırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa