03 Eylül 2024 07:46

Evrensel'in manşeti | İsrail’e demir attılar

İsrail’e destek için gelen ABD uçak gemisi, İzmir limanına demirledi. Öte yandan Türkiye’nin ihracat verileri Filistin adı altında İsrail’le ticaretin üçüncü ayda da sürdüğünün işaretini verdi.

Fotoğraf: ABD Deniz Kuvvetleri

Paylaş

ABD’nin İsrail’i korumakla görevlendirdiği ve F-35 savaş uçaklarını taşıyan USS Wasp gemisi, İzmir limanına demir attı. Doğu Akdeniz’de Türkiye ile ortak tatbikatlar yapan geminin mürettebatı, 1-5 Eylül’de Efes Antik Kenti’ne ziyaret, şnorkelle yüzme ve dalış, rehberli turlarla keyif çatacak.

6. FİLO’YU HATIRLATTI

YENİ Şafak gazetesi dünkü manşetinde “İslam ülkeleri hava, kara, deniz yollarını İsrail’e kapatsın” çağrısı yaparken, 6. Filo gibi gelen Wasp’ı görmezden geldi. 1969’da AKP’li İsmail Kahraman’ın başkanlığını yaptığı MTTB, 6. Filo’yu kıble yaparak namaz kılmış, Denizler ise Amerikan askerlerini denize dökmüştü.

FİLİSTİN’E GİYSİ İHRACATI YÜZDE 23 MİLYON ARTTI!

TÜRKİYE’nin ihracat verileri, İsrail ile ticaretin ‘Filistin postu’ altında sürdüğüne dair kuşkuları artırıyor. ‘İhracat yasağı’nın açıklandığı nisandan bu yana İsrail’e ihracat kağıt üzerinde sıfırlanırken Filistin’e yapılan ihracat katlandı ve ağustosta da olağanüstü arttı. Ocakta 13 milyon dolarken ağustosta 128 milyon dolara çıktı.

40 DOLARDAN 10 MİLYON DOLARA

Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre gümrükleri İsrail devleti tarafından kontrol edilen Filistin’in Türkiye’den yaptığı hazır giyim ithalatı ağustosta yüzde 23.3 milyon, çelik ithalatı yüzde 125 bin arttı. Ağustos 2023’te Türkiye’den sadece 40 dolarlık hazır giyim ürünü alan Filistin bu ağustosta aynı kalemde 10 milyon dolarlık ürün almış görünüyor! 

İSRAİL'DE GAZZE GREVİ

Altı İsrailli rehinenin Gazze’de ölü bulunmasının ardından, Netanyahu Hükümetini esir takası ve ateşkes müzakerelerini oyalamakla suçlayan yüz binlerce İsrailli pazar gecesi sokaklara aktı. Eylemler dün de devam etti. En büyük işçi sendikasının kararıyla genel grev yapıldı.

ÖNCEKİ HABER

Gazze'de aşı kampanyasının 2. gününde yaklaşık 159 bin çocuk aşılandı

SONRAKİ HABER

Amedspor, Kocaelispor'u 3-0 yendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa