03 Eylül 2024 09:04
Son Güncellenme Tarihi: 03 Eylül 2024 17:27

Ömer Çelik: Teğmenlere hakaret kabul edilemez

AKP MKYK'sinin ardından ardından konuşan AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in teğmenlerin yemin töreni ve CHP'nin Dilruba Kayserilioğlu'na desteği hakkında konuştu.

Fotoğraf: Muhammed Selim Korkutata/AA

Paylaş

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. AKP Konferans Salonu'ndaki toplantı yaklaşık 2 saat 30 dakika sürdü. 

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, toplantının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erken seçim tartışmalarına ilişkin konuşan Çelik, "Erken seçim herhangi bir şekilde söz konusu değil" dedi.

30 Ağustos'ta Kara Harp Okulu'ndaki resmi törenin bitişinin ardından teğmenlerin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atması ile ilgili konuşan Çelik, "Milletin kendi imkanlarıyla gözbebeği gibi baktığı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin geleceği için yetiştirilmiş bu teğmenlere hakaret kabul edilemez. Bunlar milletin evlatlarıdır" ifadelerini kullandı.

CHP'YE DİLRUBA TEPKİSİ

CHP'nin, sokak röportajı nedeniyle tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu'nu ağırlamasına tepki gösteren Çelik,  "Herhangi bir virüs üretmeye çalışanlara karşı bu hassasiyetimizi en üst seviyede tutacağız. Atatürkçülük yapmaya çalışıyorum deyip milletin değerlerine saldıranlar Atatürk'e karşı saldırıyorlar aslında. İlk cumhurbaşkanımız ve devletimizin kurucusu Atatürk'ten Erdoğan'a kadar büyük mücadeleler verilmiştir. Atatürk'e ve Erdoğan'a karşı tavırlar mahkum edilmesi gereken tavırlardır. Nefret söylemi unsurudur ve iç cepheyi dağıtmaya dönük hareketlerdir. Yöneticiler arasında rekabet olabilir ama onlara oy veren vatandaşlara hakaret etme hakkı yoktur. Hangi siyasi parti tabanındaki vatandaşımız olursa olsun tüm saldırılara karşıyız. Bize oy versin vermesin vatandaşın iradesi saygıdeğerdir." dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Amedspor, Kocaelispor'u 3-0 yendi

SONRAKİ HABER

ABD, Venezuela Devlet Başkanı Maduro'ya ait uçağa el koydu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa