03 Eylül 2024 13:33

Erişim engelleri sınır tanımadı

Erdoğan’ın danışmanı Orhan Karakurt’un taktığı saatin ve giydiği ayakkabının fiyatı ile ilgili haberlere Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliğinin 29 Ağustos tarihli kararıyla erişim engeli getirildi.

Fotoğraf: @FreeWebTurkey/X

Paylaş

Free Web Turkey 26 Ağustos – 1 Eylül tarihleri arasındaki Sansür Gündemi’ni açıkladı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Orhan Karakurt’un taktığı saatin ve giydiği ayakkabının fiyatı ile ilgili haberlere Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliğinin 29 Ağustos tarihli kararıyla erişim engeli getirildi. Karataş’ın ilgili haberlere neden olan saat ve ayakkabısının göründüğü fotoğrafın yer aldığı paylaşımı sildiğiyle ilgili haberler de erişim engeli getirilen içerikler arasında yer aldı.

TRT programcısı ve Milat Gazetesi Yazıişleri Müdürü Erdal Sağlam'ın kendisini MİT mensubu olarak tanıtıp insanları dolandırdığı suçlamasıyla tutuklandığı 2019 tarihli haberlere erişim engeli getirildi. 22 Temmuz tarihli karar, Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verildi.

6 KATLI YERE 15 KATLI İZİN

Önceki dönemki Buca Belediyesi tarafından 6 katlık imar izni olan yere 15 katlık imar izni içeren ruhsat verildiği ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin ruhsatın iptali için dava açtığıyla ilgili haberlere İstanbul Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla erişim engeli getirildi. Karar, inşaatı sürdüren Altun Yapı şirketinin sahibi Serkan Altun'un talebi üzerine verildi.“Terör örgütü propagandası yaptıkları” gerekçesiyle hesaplarına erişim engeli getirilen politikacı, gazeteci ve yayımcılar bunun siyasi bir karar olduğunu söyledi. Avukat Emine Özhasar ise tweet yerine hesabın engellenmesinin hukuka aykırı olduğunu belirterek "Bu siyasi ve hukuka aykırı bir karar" dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Karaburun Bilim Kongresi’nde “Sokağın Bilgisi” konuşuldu

SONRAKİ HABER

Ne İzmir'deki ABD gemisi ne "Filistin postunda ticaret"… İktidar gazetelerinde İsrail-Türkiye ilişkileri yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa