03 Eylül 2024 13:54

Dilan ve Engin Polat çifti ve Bahar ve Nihal Candan kardeşler hakim karşısına çıkacak

Dilan ve Engin Polat çiftinin aralarında bulunduğu 28 şüphelinin iddianamesi hazırlandı. Çift 4-5-6 Eylülde hakim karşısına çıkacak. Bahar ve Nihal Candan kardeşlerin de 4 Eylül'de davası var.

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Kara para aklama suçlamaları yöneltilen Dilan Polat ve Engin Polat çifti 4-5-6 Eylül tarihlerinde; sosyal medya fenomeni Bahar ve Nihal Candan kardeşler ise ilk kez 4 Eylül’de hakim karşısına çıkacak.

Dilan ve Engin Polat çiftinin de aralarında bulunduğu 28 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, Polat çiftinin 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme', 'Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' ve 'Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet' suçlarından 20 ile 40 yıl arasında hapis cezası talep edilmişti. İddianameyi kabul eden İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi, ilk duruşmanın 4-6 Eylül 2024 tarihlerinde yapılmasına karar vermişti.

CANDAN KARDEŞLER ADLİYEDE

Televizyonda bir moda yarışması programında tanınan sosyal medya fenomenleri Nihal ve Bahar Candan kardeşler, 16 Kasım 2023'te 'Kara para aklama' ve 'Suç örgütüne üye olma' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Candan kardeşler ve diğer 22 şüpheli hakkında cezalandırılmaları istenmişti. Bahar Candan için 14 yıldan 44 yıla kadar, Nihal Candan için ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

İddianameyi kabul eden Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi, ilk duruşma gününü 4 Eylül olarak belirlemişti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ne İzmir'deki ABD gemisi ne "Filistin postunda ticaret"… İktidar gazetelerinde İsrail-Türkiye ilişkileri yok

SONRAKİ HABER

3 büyükşehirde okul servis ücretleri belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa