03 Eylül 2024 14:19

İsrail'e petrol sevkiyatını durdurun demişlerdi: Filistinli gençleri sınır dışı edecekler

SOCAR'ın İsrail'e petrol tedarikini protesto eden ve Geri Gönderme Merkezi'ne götürülen iki Filistinli gencin "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla sınır dışı edilmesine karar verildi.

Fotoğraf: @filistinicinbin/X

Paylaş

Damla KIRMIZITAŞ
Ankara

Filistin için Bin Genç Hareketinden 4 genç, TRT World’ün panelinde SOCAR'ın İsrail’e petrol tedarikini ifşa ettikleri için gözaltına alınmıştı. Türkiye vatandaşı olan iki genç serbest bırakılırken, Geri Gönderme Merkezi'ne götürülen iki Filistinli genç "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla sınır dışı edilmesine karar verildi.

Kararda şu ifadelere yer verildi: “6458 sayılı Kanunun 54. maddenin 1. fıkrasının, d bendi (Kamu düzeni veya kamu güvenliği veya kamu sağlığı açısından tehdit oluşturanlar) gereğince, anılan 52. maddesi kapsamında menşe ülkesine, gidebileceği güvenli üçüncü bir ülkeye veya transit gideceği ülkeye sınır dışı edilmesine karar verilmiştir.”

"KARAR GÖÇMENLERE GÖZDAĞI"

Filistin için Bin Genç Hareketi adına gazetemize konuşan bir genç, avukatların itiraz davası açtığını belirterek, "İtiraz davası sonuçlanana kadar karar uygulanamıyor. İtiraz davasının akıbeti bu hafta belli olur. Sonucun açıklanmasını bekliyoruz. Türkiye kamuoyunda konunun belli bir meşruiyeti var. Türkiyeli arkadaşlarımız çok fazla baskıya maruz kaldı. Gözaltı, tutuklama, darp yaşadı. Göçmen arkadaşlarımızın yaşadığı da bu aslında. Yalnız iktidar değil farklı sermaye ağlarını da rahatsız ettiğini biliyoruz. TRT’yi rahatsız ettiği için arkadaşlarımızı şu an orada tutsak edildiğini biliyoruz. Güçlü yanımız sadece farklı gruplardan insanların olması değil, aynı zamanda farklı milletlerden insanların da olması. Bu yapılan ekibimizdeki göçmenlere gözdağı niteliğinde. ‘Bunu yapmaya devam ederseniz sonucu bu’ diyorlar. Göçmenler toplumun en kırılgan grubu. Bu durumda da en ağır cezayı veriyorlar. Başta göçmenler olmak üzere herkese de gözdağı veriliyor” dedi.

"GGM’LER HAPİSHANE OLARAK ÇALIŞIYOR"

Sınır dışı edilmek istenen kişilerden birinin tıp fakültesi 5. sınıf öğrencisi olduğunu söyleyen genç, "Okul başladı ve yoklama alınıyor. Arkadaşımızın eğitim hakkı gasbediliyor. GGM’lerde şartlar çok kötü. Akşam 5’ten sonra ve haftasonu hiçbir şekilde arkadaşlarımızdan haber alamıyoruz. Üç gün haber alamadık. Orada yaşananlardan dolayı korkuyla haber almayı bekledik arkadaşlarımızdan. GGM’ler hapishane olarak çalışıyor bir nevi. Haklı talebimize rağmen korkutup gözdağı vermek istiyorlar” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Gezmiş: Gelevera Deresi'ndeki kirlilik ve balık ölümleri için araştırıldı mı?

SONRAKİ HABER

4 il ve 2 ilçede mücbir sebep hali 30 Kasım 2024 tarihine kadar uzatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa