03 Eylül 2024 14:20

4 il ve 2 ilçede mücbir sebep hali 30 Kasım 2024 tarihine kadar uzatıldı

Deprem bölgesindeki esnaf ve tüccarlara SGK ve vergi kolaylığı sağlayan mücbir sebep hali, Adıyaman, Hatay, Maraş, Malatya ve Antep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde 30 Kasım’a kadar uzatıldı.

Uzun Çarşı | Fotoğraf: Volkan Pekal/Evrensel

Paylaş

Deprem bölgesindeki esnaf ve tüccarlara SGK ve vergi kolaylığı sağlayan mücbir sebep hali,  4 il ve 2 ilçede 30 Kasım 2024 tarihine kadar uzatıldı. ANKA Haber Ajansı’na konuşan deprem bölgesindeki esnaflar, “Geçici de olsa rahat nefes alabileceğiz ancak şehirdeki imar çalışmaları bitene kadar süre uzatılmalı" dedi.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), Kahramanmaraş merkezli 6  Şubat depremlerinden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde mücbir sebep hali süresinin 30 Kasım 2024 tarihine kadar uzatıldığını duyurdu.

Malatya’da çay ocağı işleten Yusuf Kenan Şahin, karara çok sevindiklerini ifade ederek “Malatya’da dört aydır zaten işler durgun. Fatura ve kiralara çalışıyoruz. Bu sayede hiç yoktan borç ödemeyeceğiz” dedi.

Maraş’ta perde satışı yapan Hüseyin Yıldız ise, 2011 yılında gerçekleşen Van Depremi'nin ardından mücbir sebep halinin beş yıl boyunca devam ettiğini hatırlatarak bölgedeki imar çalışmaları bitene kadar sürenin uzatılması gerektiğini söyledi. Yıldız, “Sürenin uzatılması esnafa geçici de olsa rahat bir nefes aldıracaktır çünkü esnaf, bu paraları ödeyebilecek durumda değil. Esnaf ciddi bir sıkıntı içinde ve toparlanması için bir süre lazım. Bu borç silinmezse ertelenmiş borç daha büyük bir yük olacaktır” diye konuştu. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

İsrail'e petrol sevkiyatını durdurun demişlerdi: Filistinli gençleri sınır dışı edecekler

SONRAKİ HABER

DİSK İstanbul’dan seslendi: Artık yeter geçinemiyoruz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa