03 Eylül 2024 15:05

Zelenskiy: Rusya'nın Poltava'ya füze saldırısında en az 41 kişi öldü

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın Poltava'ya düzenlediği füze saldırısında en az 41 kişinin öldüğünü, 180'den fazla kişinin yaralandığını bildirdi.

Volodimir Zelenskiy | Fotoğraf: Ukrayna Devlet Başkanlığı

Paylaş

Kiev birliklerinin Kursk bölgesindeki saldırıları sürerken Ukrayna, Rusya tarafından Poltava kentine füze saldırısı düzenlendiği duyuruldu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, saldırıda en az 41 kişinin hayatını kaybettiğini, 180'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

Zelenskiy, Telegram hesabından paylaştığı görüntülü mesajında, Rusya güçlerinin kenti iki balistik füzeyle vurduğunu ve İletişim Enstitüsü'nün bir binasına zarar verdiğini açıkladı. Saldırı sonucu enstitünün kısmen yıkıldığını ve yanındaki hastanenin de hasar gördüğünü ifade etti.

Enkaz altında insanların olduğunu aktaran Zelenskiy, olay yerinde arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Zelenskiy daha fazla hava savunma sistemine ihtiyaç duyduklarını da belirtti.

Rusya ordusu bugün ayrıca Zaporijya ve Dnipro'yu da hedef aldı. Gece boyunca düzenlenen hava saldırılarında Zaporijya'da bir çocuk ve bir kadının hayatını kaybettiği bildirildi.

Zaporijya Bölgesi Askeri İdaresi, Rus güçlerinin son bir günde, 11 yerleşim yerine toplam 313 kez hava ve topçu saldırıları düzenlediğini açıkladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Can Atalay meselesi: Bağımsız yargı mümkün mü?

SONRAKİ HABER

Özlemini duyduğumuz lise hayatını atölyelerimizle kuruyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa