04 Eylül 2024 06:35

Gençler için bir buluşma noktası

Günümüzde gençlerin söz sahibi olamadığı bu dönemde, Genç Çatı’da tüm katılımcılarla birlikte söz sahibi olduğumuz ve etkinlikleri birlikte planladığımız bir alan oluşturduk.

Görsel: Pikisuperstar/Freepik

Paylaş

Yağmur

Yenimahalle/Ankara

Genç Çatı ile bir arkadaşım aracılığıyla tanıştım. Arkadaşlarımla birlikte hem sosyalleşebileceğimiz hem de ilgi duyduğumuz aktiviteleri bulabileceğimiz bir yer arayışındaydık. Ekonomik sebeplerden dolayı ilgi alanlarımıza eğilemediğimiz resim ve benzeri malzemelerinin pahalılaştığı belediye kurslarının yetersiz kaldığı bu dönemde, Genç Çatı bizim için adeta bir kurtarıcı oldu. Katıldığım ilk etkinlik Evrim Atölyesiydi. Evrim teorisinin müfredattan kaldırılması ve buna bağlı olarak eğitimin niteliksizleşmesiyle birlikte bu konuda bilgi edinip tartışabileceğimiz bir alan arıyorduk. Genç Çatı, bu ihtiyacı karşılayan bir platform sundu. Diğer bir etkinliğimizdeyse Black Mirror dizisinden bir bölüm izleyip tartıştık, 21. Gençlik Yaz Kampı’nda sergilemek üzere “Geleceği Barışla, Yarını Birlikte Kuruyoruz” temasıyla resimler yaptık.

SÖZ SAHİBİ OLDUĞUMUZ BİR ALAN OLUŞTURDUK

Günümüzde gençlerin çok fazla söz sahibi olamadığı bu dönemde, Genç Çatı Atölyesi’nde diğer tüm katılımcılarla birlikte doğrudan söz sahibi olduğumuz ve etkinlikleri birlikte planladığımız bir alan oluşturduk. Tanışma etkinliğimizde hep birlikte atölyemizin ismini ve logosunu belirledik. Gençlerin hayatında hiçbir yerde söz sahibi olamadığı, ekonomik kaygılardan ve sınav stresinden kendi ilgi alanına vakit ayıramamasına karşı kendi hayatlarında söz sahibi olmaya, bu sorunlara bir araya gelerek çözüm bulmakta görüyoruz. Genç Çatı’da tam burada gençlerin bir araya gelmesinde bir köprü rolü oynuyor. Sizleri de bu sorunlarımızı çözmek ve hayatımızda söz sahibi olabilmek için Genç Çatı’ya bekliyoruz.

ÖNCEKİ HABER

Ucuz iş gücünün adresi: MESEM programı

SONRAKİ HABER

Özelde de devlette de sorun bitmiyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa