04 Eylül 2024 06:39

Mezun öğrenciler yeni döneme nasıl giriyor?

Bizim verdiğimiz vergiler ihtiyaçlarımızı karşılamak için kullanılmak yerine bizim bile olmayan bir savaşa gidiyor.

Fotoğraf: Milli Eğitim Bakanlığı

Paylaş

Şevval

Yenimahalle/Ankara

Ben mezuna kalmış bir öğrenciyim. Kendim ve çevremdeki mezun öğrencilerin yaşadığı zorluklardan sizlere biraz bahsetmek istiyorum.

Her geçen gün ulaşım ve yemek gibi en temel ihtiyaçlarımızı karşılamamız daha da zorlaşıyor. Mezun öğrenciler olarak her gün dershaneye gidiyor olsak bile öğrenci kartı alamıyoruz; abonman uygulamasından yararlanamıyoruz ve harçlığımızın, bazılarımızın maaşının, büyük bir kısmı ulaşıma gidiyor. Bunun yanında dershaneye, kitaplara verdiğimiz ücretin üstüne dershane kantinlerindeki en ucuz yiyecek olan tostlar bile fahiş fiyatlara satılıyor. Birçok öğrenci parası yetmediği için derslere aç girmek zorunda kalıyor ya da tüm günü çubuk kraker benzeri şeyler yiyerek geçiriyor.

BÜTÇE BİZE AYRILMIYOR!

Bu sorunların kaynağını ararken aslında hepsinin iktidara bağlı olduğunu fark ediyoruz. Öğrencilerin ihtiyaçlarına bütçe ayırmak yerine bizimle hiçbir alakası olmayan şeylere bütçe ayrılıyor. Bizim verdiğimiz vergiler ihtiyaçlarımızı karşılamak için kullanılmak yerine bizim bile olmayan bir savaşa gidiyor.

Neredeyse tüm öğrenciler bu durumlardan şikayetçi olsa bile kimse bunu çözmek için bir harekete geçmiyor çünkü dinlenmeyeceğimizi, hiçbir şeyin değişmeyeceğini düşünüyorlar. Evet, belki tek tük birilerinin şikayetlerini kimse dinlemez ancak bu sorunları yaşayan iki-üç kişi değiliz. Hepimiz bir araya gelip sesimizi duyurmaya çalışırsak, taleplerimizi net bir şekilde belirtirsek bir şeyler başarabileceğimizi düşünüyorum.

ÖNCEKİ HABER

Özelde de devlette de sorun bitmiyor!

SONRAKİ HABER

Talebimiz ortak: İnsanca ücret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa