3 Eylül 2024 17:31
/
Güncelleme: 16:39

İsrail'in Batı Şeria'ya saldırılarında 6 günde 30 kişi yaşamını yitirdi

İsrail ordusunun Batı Şeria'da düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 6'sı çocuk 30 Filistinli yaşamını yitirdi, 130 kişi yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Batı Şeria'da 28 Ağustos'ta başlattığı saldırılarda hayatını kaybeden ve yaralananlara ilişkin bilgi verildi.

İsrail ordusunun çarşamba gününden bu yana sürdürdüğü saldırılarda şu ana kadar Cenin'de 18, Tubas'ta 4, Tulkerim'de 5, El Halil'de 3 olmak üzere 30 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 130 kişinin yaralandığı belirtilen açıklamada, ölenler arasında 6 çocuğun bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 682 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 5 bin 700 kişinin yaralandığı aktarıldı.

İsrail, 28 Ağustos'ta Cenin, Tulkerim ve Tubas kentlerindeki mülteci kamplarına, "Yaz Kampları" adını verdiği, 2. İntifada'nın yaşandığı 2002'den bu yana düzenlediği en yoğun ve kapsamlı saldırılarını başlattığını duyurmuştu. (AA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yasak çuvala sığmıyor

Yasak çuvala sığmıyor

KAMUAR’ın hesaplamalarına göre son bir yılda meyve fiyatları yüzde 154.5, sebze fiyatları yüzde 116.5, gıda fiyatları ortalama yüzde 70 arttı. Hane halkının bir yıl sonrası için enflasyon beklentisi yüzde 59’u, işçilerinki ise yüzde 62’yi aştı. Emekçiler için bıçak kemikte! Yasak, tutuklama, işten atma tehdidi işçilerin harekete geçmesini durduramıyor.

Has Çuval 37 ülkeye ihracat yapıyor.

İstanbul Sanayi Odası nın ikinci en büyük 500 listesinde.

Has Çuval'ın iki fabrikasında 600 işçi fiili greve katıldı

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Erdoğan: Dünya bir imtihan yeridir, ekonomik zorluklar gelip geçer.

Evrensel'i Takip Et