03 Eylül 2024 17:03

İsrailli silah şirketi için lobi yapan APCO Worldwide'ın Londra'daki ofisi kırmızı boyayla protesto edildi

İsrailli silah şirketi Elbit Systems için lobi faaliyetleri yürüten APCO Worldwide'ın Londra'daki ofisi camlarına kırmızı boya atılarak protesto edildi.

Fotoğraf: Palestine Action

Paylaş

İngiltere'de Palestine Action (Filistin Eylem Örgütü) üyesi aktivistler, İsrail'in en büyük silah üreticisi Elbit Systems için lobi faaliyetleri yapan halkla ilişkiler firması APCO Worldwide'ın, Londra'daki ofislerini ablukaya alarak eylem yaptı.

Ofis binasına Filistin'de hayatını kaybedenlerin kanını temsilen kırmızı boya atıldı. Eylemde, “Soykırım için lobi yapmayı bırakın. APCO Elbit'i bırakın” yazılı pankart açıldı.

Grup X'ten yaptığı paylaşımda, “APCO, İsrail'in en büyük silah firması Elbit Systems'ın ücretli lobicileridir. Filistinliler üzerinde savaşta test edilmiş silahlar için hükümetle sözleşmeler sağlamak için çalışıyorlar. Şu anda yapabileceğimiz tek şey bu. Protestoyu denedik. Her şeyi denedik fakat şimdi yapabileceğimiz tek şey doğrudan eylem” ifadelerini kullandı.

“SOYKIRIMI DURDURUN”

"Özgür Filistin" sloganları atan aktivist, Gazze'de soykırımın durdurulması çağrısında bulundu.

Diğer bir aktivist de Filistin halkına dayanışma mesajı göndererek, "Bu soykırım bitinceye kadar durmayacağız. İngiltere, bu soykırımın suç ortağıdır ve bunun olmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Bazı aktivistler polis tarafından gözaltına alındı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Edirne'de hayvan hakları yasasına karşı toplanan 4 bin 203 imza TBMM'ye gönderildi

SONRAKİ HABER

EMEP, MKB Rondo grevini ziyaret etti: Greviniz bu ülkenin geleceğinin grevidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa