03 Eylül 2024 17:08

EMEP, MKB Rondo grevini ziyaret etti: Greviniz bu ülkenin geleceğinin grevidir

Emek Partisi, zam talebiyle greve çıkan MKB Rondo işçileriyle bir araya geldi. Direniş çadırında konuşan EMEP Milletvekili İskender Bayhan, “Greviniz bu ülkenin geleceğinin grevidir” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İstanbul Tuzla’daki Kimyacılar Sanayi Sitesi’nde bulunan MKB Rondo fabrikasında çalışan işçilerin, ücret artışı talepleri karşılanmadığı için çıktıkları grev 7. günü geride bıraktı. İşçilerin fabrika önüne kurdukları grev çadırında işçilerle bir araya gelen EMEP İstanbul Milletvekili İskender Bayhan ve EMEP Tuzla İlçe Örgütü üyeleri dayanışma mesajlarını iletti.

Grev çadırında işçilerle sohbet eden ve süreci onlardan dinleyen Bayhan, “Bu yaşadıklarımızın güncel olarak çok temel bir sebebi var. Bugün canımızı yakan bir büyük bela var. Adına orta vadeli program diyorlar. Bir yılı aşkın bir süredir uygulanıyor ve şimdi birinci yılını doldurmak üzere. Bu eylül ayında yenilemek için hazırlık yapacaklar. Önümüzdeki 3 seneyi kapsayan yeni bir planlama yapacaklar. Bu programda MKB Rondo'nun patronu gibi yabancı sömürücüler olmak üzere, CarrefourSA'da olduğu gibi Fransız sömürücüler olmak üzere bütün yabancı tekellerin çıkarlarını savunmak üzere eksiksiz bir şekilde yapılacağı yazıyor” dedi.

Hazırlanan programda her şeyi yerli ve yabancı sermaye için yapıldığını söyleyen Bayhan, “Bu tekellerin faiz borçları dahil bütün borçlarının silinmesi için ülkenin kaynaklarını seferber ediyorlar. Bu programda bu ülkenin kadınları, gençleri için hiçbir şey yok. Onlara dişinizi sıkın, fedakarlık yapın diyorlar. Bu ülkenin işçileri emekçilerinin hakkını istediği her yerde tüm gücümüzle olmaya, sesinizi yükseltmeye devam edeceğiz. Bu ülkenin işçi ve emekçilerinin haklarını verin yoksa kaybedersiniz demeye devam edeceğiz. Greviniz bu ülkenin geleceğinin grevidir. Bir ülkede işçi ve emekçiler örgütlenip haklarına sahip çıkıyorsa o ülkenin geleceği güvendedir. Direnişimizi selamlıyoruz” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsrailli silah şirketi için lobi yapan APCO Worldwide'ın Londra'daki ofisi kırmızı boyayla protesto edildi

SONRAKİ HABER

Trabzonspor’da 5’inci Şenol Güneş dönemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa