03 Eylül 2024 17:42

Ovacık'ta polisin yurttaşı darbetmesi protesto edildi: Halk sindirilmeye çalışılıyor

Dersim’in Ovacık ilçesinde kafeye baskın düzenleyen özel harekat polislerinin bir vatandaşın darbedilmesi Emek ve Demokrasi Platformu tarafından protesto edildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Dersim’in Ovacık ilçesinde geçtiğimiz gün bir kafeye baskın düzenleyen özel harekat polislerinin, kafede bir vatandaşa şiddet uygulaması Ovacık’ta Emek ve Demokrasi Platformu tarafından protesto edildi. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, Ovacık’ta yaşanan olaya ilişkin konuşan Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF) Genel Başkanı Ali Rıza Bilir, "Kar maskeli kolluk güçleri tarafından bir mekana düzenlenen baskında, hukuka aykırı bir şekilde orada bulunan bir vatandaşımıza zor ve şiddet uygulanmış, masa ve sandalyeler dağıtılmış, insanlar tehdit edilmiş ve bir kişi darbedilerek gözaltına alınmıştır. Polis, yaşananlara tepki gösteren insanlara karşı silah kullanmış, havaya üç el ateş ederek olay yerinden uzaklaşmıştır” diyerek bu saldırıyla korku yaratıldığını ve halkın sindirilmeye çalışıldığını söyledi.

"SIRADAN BİR OLAY GİBİ GÖSTERİLEMEZ"

Olayın, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nün kutlandığı gün yaşandığını söyleyen Bilir, “Dünyanın her yanında barış talebi dile getirilirken, Ovacık’ta esnafa ve vatandaşlara baskı ve şiddet uygulanmış, silah kullanılmıştır. Bunu asla kabul edemeyiz ve içimize sindiremeyiz. Gerekçesi ne olursa olsun, insan hakları ihlallerine yönelik her türlü eylem insanlık suçudur. Antidemokratik, hukuka aykırı davranışlar asla kabul edilemez ve sıradan bir olay gibi gösterilemez” diye konuştu.

"KOLLUK, GÜCÜNÜ HALKA KARŞI KULLANMIŞTIR"

Olayların adli bir vakayla başlamış olsa da zırhlı araçlar ve silahlarla mekana baskın düzenlenmesinin, Ovacık halkı üzerinde bir korku atmosferi yaratma ve insanları sindirme amacı taşıdığını söyleyen Bilir, “Yaşananlar bir kez daha göstermiştir ki, kolluk kuvvetleri, halkın güvenliğini sağlamak yerine, gücünü halka karşı kullanarak suç işlemiştir” dedi.

"GİDEREK BU OLAYLAR ARTIYOR"

Hukuk kuralları çerçevesinde ifadeye çağırmak yerine zor kullanarak kafe basıldığını, halka zulmedildiğini, korku yaratılarak şiddet uygulandığını ve hukuka aykırı davranıldığını söyleyen Bilir, “Dersim’de son dönemde giderek artan bu tür olaylar, özellikle gençliğimiz üzerinde planlananlar endişe vericidir. Uyuşturucu bağımlılığı gibi sorunlarla gençliğimizin hedef alındığı bir süreç yaşanmaktadır” diye ifade etti.

"GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMALI"

Ovacık halkı olarak, adli makamlara bu ve benzeri olayların yaşanmaması için gerekli önlemler alınması çağrısında bulunan Bilir “Şiddet, korku, taciz ve insan hakları ihlallerinin önüne geçilmelidir. Unutulmamalı ki, insan, haklarıyla insandır!” dedi. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Trabzonspor’da 5’inci Şenol Güneş dönemi

SONRAKİ HABER

Koza altın talanda gaza bastı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa