03 Eylül 2024 18:19

Yalıhüyük Belediye Başkanı ve 6 meclis üyesi YRP'den istifa etti

Konya Yalıhüyük Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve altı belediye meclis üyesi Yeniden Refah Partisinden istifa etti.

Fatih Erbakan ve Mehmet Ali Yılmaz | Fotoğraf: @erbakanfatih/X

Paylaş

Yeniden Refah Partisinden (YRP) istifa eden belediye başkanlarına bir yenisi daha eklendi.

2023 yılı verilerine göre 1854 kişi ile Türkiye'nin nüfus açısından en küçük ilçesi konumundaki Konya Yalıhüyük'ün Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, altı belediye meclis üyesi ile birlikte YRP'den istifa etti.

Seçimleri yüzde 59,51 oy oranıyla kazanan Mehmet Ali Yılmaz, istifa açıklamasında, "En ince ayrıntısına kadar düşünüp aldığımız karar ve gördüğümüz lüzum neticesinde Yeniden Refah Partisi'nden Belediye Başkanı olarak şahsım ve tüm Belediye Meclis Üyeleri de olmak üzere istifa etmiş bulunmaktayız. Bu kararın ilçemize, ülkemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

15 BELEDİYE BAŞKANI YRP'DEN AYRILDI

Yerel seçimlerde 63 belediye kazanan YRP, Mehmet Ali Yılmaz'ın istifasıyla birlikte bunlardan 15'ini kaybetti. AKP'nin kuruluş yıl dönümü olan 14 Ağustos en çok kaybın yaşandığı dönem oldu.

Kuruluş yıl dönümü töreninde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rozetleri takılan eski YRP'li belediye başkanları arasında Adana Feke Belediye Başkanı Cömert Özen, Elazığ Bükardı Belediye Başkanı Ali Açmaz, Erzurum Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, Erzurum Köprüköy Belediye Başkanı Nevzat Karasu, Konya Doğanhisar Belediye Başkanı Ali Öztoklu, Muş Bulanık Belediye Başkanı Fehim Kaya, Muş Yeşilova Belediye Başkanı Ömer Faruk Yenilmez, Ordu Çaybaşı Belediye Başkanı Mesut Karayiğit ve Samsun Ayvacık Belediye Başkanı Refahattin Şencan bulunuyordu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, ayrılıkların ardından 14 Ağustos'ta yaptığı basın açıklamasında, 63 belediyeden 13 belediye başkanının partiden ayrıldığını söylemişti. Dün (2 Eylül) ise Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar'ın partiden istifasıyla bu sayı 14'e yükselmişti.

Gülpınar'ın istifasıyla YRP yönetiminde büyükşehir belediyesi kalmamış oldu. Öte yandan Yozgat Belediyesi halen YRP'li Kâzım Arslan yönetiminde. YRP'nin elinde kalan toplam belediye sayısı ise 48. (POLİTİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Polonez’de çıkış kodları değiştirildi, işçiler işsizlik ödeneği haklarını geri aldı

SONRAKİ HABER

Atalay’dan miting talimatı: “İstifa” çağrısı yapan işçilere servis verilmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa