04 Eylül 2024 12:45

Sivaslı yurttaşlar AKP'li Abdullah Güler konuşurken alanı terk etti

Sivaslı yurttaşlar, Sivas Kongresi 105. Yıldönümü Resmi Programı'nda AKP Grup Başkanı Abdullah Güler konuşurken alanı terk etti.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Sivas Kongresi'nin 105'inci yıl dönümü dolayısıyla Sivas'ta resmi tören düzenlendi.

Atatürk Kongre Müzesi’nde yanında yapılan törende Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, MHP Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek, AKP Sivas Milletvekili Rukiye Toyan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP Grup Başkanvekili Abdullah Güler ve TBMM Başkanvekili Celal Adan konuştu.

Sivaslı yurttaşlar, AKP Grup Başkanı Abdullah Güler konuşurken alanı terk etti. Bir emekli yurttaş, "Emekliyiz biz. Mahvettiler bizi ya. Eleştirmeyelim mi kardeşim? Doğruları söylemeyelim mi? O zaman emekliler ölsün" diyerek tepki gösterdi.

Törende konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Hedefimiz gelecek nesillere daha güçlü, daha zengin, daha özgür ve daha adil bir Türkiye'yi miras bırakmaktır. Bu bizim tarihi sorumluluğumuzdur. Bugün bizimle birlikte bu törenlere başkanlık eden Sayın Meclis Başkan Vekilimizin yönettiği pek çok oturuma iştirak etmiş ve onun oradaki söze ve milletin vekilinin sözüne duyguyu, saygıyı bir kez daha teyit ederek burada sekiz gün boyunca 41 kişinin hiçbir süre kısıtlaması olmaksızın özgürce tartışmasının bir Milli Mücadele’nin başlangıç fitilini ateşlediğini unutmayalım. Bazı günler Meclis’te bir dakika için çıkan kavgaları, bazı günler Meclis’te bazı sözlere duyulan tahammülsüzlükleri ve ona kaba kuvvetle bastırmaları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gücünde, erkinde, vasfında birinin kendisine karşı kongreye başkan adayı sunanlara dakikalarca, saatlerce müzakere edip bütün kararları en sonunda oya sunarak aldığını görmek ve bir kişinin verdiği kararlarla değil de milletin temsilcilerinin verdiği müşterek kararın toplumda en üst rızayı doğurduğunu ve en büyük başarıları getirdiğini bir kez daha hatırlatmak isterim. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk üzere, Sivas Kongresi delegelerini ve Milli Mücadele kahramanlarını minnetle anıyorum." dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hatay'da, konutlara yol yapmak için sökülen ağaçlarının yerine vatandaşlar yenilerini dikiyor

SONRAKİ HABER

CHP’li Kara: Tasarruf tedbirleri, çocukların yemek hakkını engellemek için mi kullanılıyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa