04 Eylül 2024 13:43

CHP’li Suat Özçağdaş: Usta öğreticilerin ücretleri neden ödenmiyor?

CHP Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e usta öğreticilerin ödenmeyen ücretlerini sordu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, usta öğreticilerin Temmuz ve Ağustos ayı ücretlerinin ödenip ödenmediğini Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e sordu.

Özçağdaş, TBMM'ye verdiği soru önergesinde, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ve hizmetiçi yetiştirme kurs ve seminerlerinde çalışan usta öğreticilerin Temmuz ve Ağustos ayı ücretlerinin ödenmediği bilgilerinin geldiğini belirterek, bununnedenini sordu. Özçağdaş, "Usta öğreticilerin ücretlerinin ödenmemesinin nedenleri nelerdir? Ücretini alamadığı için mağduriyet yaşayan usta öğreticilerin mağduriyetleri nasıl giderilecektir?" dedi.

Özçağdaş, ülke genelinde kadrolu ve ek ders ücreti karşılığı çalışan kaç usta öğretici olduğunu sorduğu soru önergesinde, ayrıca "Usta Öğreticilerin ücretlerinin ödenmemesinin nedeni Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçedeki planlama hatası mıdır?" diye sordu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

DEM Parti Şırnak Milletvekilleri: Cizre’de yaşanan insanlık suçunu unutturmayacağız

SONRAKİ HABER

Hopa'da Reşit Kibar için cenaze töreni düzenlendi: "Bir ağacımızı bile kestirmeyeceğiz"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa