04 Eylül 2024 14:43

KCK davasında cezası onanan 3 siyasetçi gözaltına alındı

KCK davasında cezaları onanan 3 siyasetçi gözaltına alındı. 

Arşiv | Fotoğraf: MA

Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sabah saatlerinde özel harekat polisleri tarafından birçok eve baskın düzenlendi. Baskında Nazif Ataman, Yılmaz Güneyli ve Cemil Bor’un gözaltına alındığı öğrenildi. 

Gözaltına alınanların, Yargıtay tarafından 2024 yılı Temmuz ayında onanan KCK davasında cezası kesinleşen siyasetçiler olduğu öğrenildi. Siyasetçilerin Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldükleri belirtildi.
  
Yüksekova'da 2012 yılında çeşitli tarihlerde yapılan operasyonda KCK davalarında 30 kişi gözaltına alınıp, tutuklandıktan bir süre sonra farklı tarihlerde tahliye edildi. 1 Ekim 2021 yılında görülen davanın karar duruşmasında Hakkari 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce 2019 yılında görevden alınarak yerine kayyım atanan tutuklu Yüksekova Belediyesi Eş Başkanı Remziye Yaşar, Vahit Şahinoğlu ve Mehmet Çapraz’a “Örgüt yöneticiliği” iddiasıyla 17 yıl 6 ay hapis cezası verildi.  Mahkeme ayrıca, Yaşar ve Şahinoğlu’nun tutukluluk halinin devamına, Mehmet Çapraz hakkında ise tutuklamaya dönük yakalama kararı çıkarmıştı. Mahkeme, daha sonra Yaşar, Çapraz ve Şahinoğlu’na “örgüt yöneticiliği” suçundan beraat kararı vererek, örgüt üyeliğinden ikişer kez 8 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Mahkeme, aynı davada yargılanan Tacettin Safalı, Yılmaz Güneyli, Yılmaz Gözyan, Abidin Eniş, Naif Öztekin, Nazif Ataman, Necip Çapraz, Arif Karay, Sabri Tümen, Abdülkerim Akdoğan, Songül Öğmen, Süleyman Sabri Mavi, Abdülhalik Özdel, Metin Yaşar, Muhyettin Önal, Nahide Yıldız Pulat, Hurşit Altekin, M. Emin Seven, Hüsnü Beşer, Abdulmenaf Düzenci, Abdurrahman Gemicioğlu, Ruken Yetişkin, Cemil Bor, Hüsnü Bulgan, Seracettin Fırat, Ahmet Öner ve Reşit Örbey’e ise “örgüt üyeliği” iddiasıyla her birine 8 yıl 9 ay hapis cezası verdi.
 
Yargıtay verilen kararı 18 Temmuz’da onamıştı. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Merkez Bankası: Enflasyonda kayda değer bir değişiklik yok

SONRAKİ HABER

Sendikayı eleştiren işçi hakkında suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa