04 Eylül 2024 14:50

Sendikayı eleştiren işçi hakkında suç duyurusu

Merkezefendi Belediyesinde çalışan Genel-İş üyesi bir işçi, Belediye-İş’i eleştirdi. Belediye-İş, işçi hakkında suç duyurusunda bulunurken, kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Hilmi MIYNAT
Denizli

Denizli Merkezefendi Belediyesinde çalışan DİSK/Genel-İş üyesi bir işçi, bir WhatsApp grubunda Belediye-İş’i eleştiren ifadeler kullandı. Ardından Türk-İş’e bağlı Belediye-İş, işçi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak hakaret suçundan işlem yapılmasını istedi. Karakolda ifade veren işçi İsmail Tanberk hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Belediye işçisi İsmail Tanberk bir WhatsApp grubunda, “Belediye batık, 11 milyar borç var, size biz fazla maaş vermeyeceğiz, bizim dediğimiz ücretlere gözü kapalı imza atacak sendika olacak demenin yoludur bu. Arkadaşlar şunu anlamıyor. Sizin aylık bir yevmiyenizi almak için işçinin aleyhine olacak ne kadar aşağılık madde varsa Belediye-İş sözleşmesinde var. Buna güle oynaya imza atacaklar” ifadelerini kullandı. Belediye-İş ise işçi hakkında Ordu Cumhuriyet Başsavcılığına hakaret suçundan suç duyurusunda bulunarak TCK 125/1’den işlem yapılmasını istedi.

Karakolda ifade veren Tanberk, “Ben kendi görüşümü belirttim. Bu mesajı durduk yere atmadım. Sorulan bir soruya cevap olarak yazdım. Herhangi bir tehdit ya da hakarette bulunmadım. Suçlamayı kabul etmiyorum” dedi. Savcılık TCK 125/1’in gerçek kişileri kapsadığı, muhatabın Belediye-İş tüzel kişisi olduğu ve suç unsuru oluşmadığından itiraz yolu açık olmakla birlikte kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

“HAKSIZLIĞA SES ÇIKARDIM”

Genel-İş üyesi İsmail Tanberk, çalışanı olduğu Merkezefendi Belediyesinde yaşanan tecrübelerden hareketle o eleştirilerde bulunduğunu belirterek, “Merkezefendi Belediyesinde Belediye-İş’in yaptığı sözleşme ortada. İşçinin örgütlenmesini, eleştirmesini suç sayıyorlar. Banka promosyon sözleşmesi imzalandı. İşçilere yaklaşık 45 gün sonra yattı. O da işçiler isyan edip sormaya başlayınca oldu. Yetkili her sendika imza atar. İmza atmada bir şey yok. Ama hangi hak kaybında ses çıkardılar, işçiler işten atılırken açıklama yaptılar mı? İş imza atmakla bitmiyor. Her şeye zam geliyor. İşçi hakkaniyetli bir şekilde zam alamıyor. Sendika bunları takip etmediği için eleştiriyoruz. İşçi ezilirken, işten atılırken ses çıkarmayan sendika eleştirince suç duyurusunda bulunuyor” ifadelerini kullandı.

ÖNCEKİ HABER

KCK davasında cezası onanan 3 siyasetçi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Burhaniyeliler Koza maden şirketine karşı mücadele çağrısı yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa