04 Eylül 2024 15:23

Burhaniyeliler Koza maden şirketine karşı mücadele çağrısı yaptı

Koza maden şirketinin Burhaniye’nin mahalleleri Avunduk ve Sübeylidere’deki altın madeni projesine karşı itiraz dilekçesi veren Burhaniyeliler “Bir araya gelelim. Talancı şirketlere dur diyelim” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Koza maden şirketi tarafından Burhaniye’nin kırsal mahalleri  Avunduk ve Sübeylidere’de yapılmak istenen maden işletmesi Burhaniyeliler tarafından protesto edildi.

Kent konseyi ve Burhaniye Emek Demokrasi Güçleri “Maden değil temiz su” şiarıyla maden istemediklerini belirten dilekçelerini kaymakamlığa sundu.

Yüzü aşkın dilekçenin kaymakamlığa verilmesinden sonra Kent Konseyi adına konuşan Erman Pazarbaşı; “Maden şirketleri doğamızı talan edip “kıymetli“ madenleri alıp gidecekler. Bizlere ağır metaller, zehirlenmiş toprak ve kullanmayacağımız su bırakacaklar..

Bu doğanın, toprağın, suyun, zeytinliklerin sahibi bizleriz. Bir araya gelelim. Talancı şirketlere dur diyelim” dedi..

Basın açıklamasından sonra Artvin’in Cankurtaran bölgesinde doğasına, toprağına sahip çıktığı için yağmacı şirketin saldırganları tarafından silahla vurularak öldürülen Reşit Kibar için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından mücadelenin devam edeceği çağrısıyla etkinlik sonlandırıldı. (Balıkesir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sendikayı eleştiren işçi hakkında suç duyurusu

SONRAKİ HABER

Reşit Kibar'ın ölümüne neden olan şirket ruhsatsız beton santrali işletiyormuş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa