04 Eylül 2024 15:37

“Usulsüzlükleri kabul etmiyoruz”

Kristal-İş’ten ihraç edilen şube başkanları üç günlük eyleme başladı: Sendika içerisindeki usulsüzlüklere itiraz ediyoruz.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kristal-İş’ten ihraç edilen Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı ve Balıkesir Şube Başkanı Tangüder Tatar, Kristal-İş Genel Merkezi önünde üç günlük eyleme başladı. Şube Başkanları “Sendika içerisindeki usulsüzlüklere itiraz ediyoruz, haklarımızı istiyoruz” dedi.

İstanbul’daki genel merkez binası önünde açıklama yapan Kristal-İş Eskişehir Eski Şube Başkanı Erdal Akyazı, Kristal-İş Yönetim Kurulunun yaptığı hukuksuz işlemlere karşı çıktığı için iki kez ihraç edildiğini ifade etti.

Balıkesir Şubesinin, Kocaeli Gebze’den Balıkesir’e taşınma sürecinde yaşanan tüzüğe aykırı taşıma sonucu şubeye kayyum atandığını belirten Akyazı, sendika yönetim kurulunun bu duruma seyirci kaldığını belirterek, “Çünkü kendi istedikleri yönetim kazanmadı” dedi.

Savcılığın, 2016 ila 2020 yılları arasında Genel Başkan Bilal Çetintaş ve bir başkan yardımcısının sendika kasasından kendi hesaplarına 260 bin lira para geçirdiğini tespit ettiğini paylaşan Akyazı, mahkemenin uzlaşmaya yönlendirmesi sonucunda sendika kasasından alınan 260 bin liranın 7 yılın ardından, faizsiz bir şekilde geri ödendiğini söyledi. Akyazı, “Bizler uzlaşmayı kabul etmedik ve bu sayede işledikleri suç hâlâ Beykoz 3. Asliye Ceza Mahkemesinde görülmektedir” dedi. Açılan dava sonrasında Genel Başkan Çetintaş’ın güveni kötüye kullandığını kabul ettiğini ifade eden Akyazı, “Başkanın suçunu kabul etmesine rağmen merkez denetim kurulu konuyla ilgili hiçbir işlem yapmadı” dedi.

İki kez ihracının ardından açtığı davalar sonucunda görevine geri döndüğünü belirten Akyazı şunları söyledi: “2023 yılında bir yıl önce yapılan olağanüstü seçimle aynı gerekçelerle delegelerin üstüne baskı kurarak bir seçim daha yaptırdılar. Biz seçimi kaybettik. Yapılan ikinci olağanüstü seçimi mahkemeye taşıdık, mahkeme bizi haklı buldu ve göreve iade etti. Genel merkezse tedbir talebiyle bu kararı üst mahkemeye taşıdı. Ne 1.5 yıldır bir tedbir aldılar ne de mahkeme kararını uygulayarak beni göreve başlattılar.”

Görevde olduğu zamana ilişkin hak edişlerinin ödenmediğini belirten Akyazı, “Haklarımız için üç gün boyunca sendika merkezi önünde oturma eylemi yapacağız” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Tan'dan BRICS tepkisi: İki ata aynı anda binilmez

SONRAKİ HABER

Volkswagen işçileri tasarruf planını protesto ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa