04 Eylül 2024 16:06

Murat Ağırel'e "suikast ihalesine" tepkiler: Burnu kanasa sorumlusu Yerlikaya'dır

Gazeteci Murat Ağırel'in ölüm tehdidi almasına ve öldürülmesi için bir vekil tarafından ihale açıldığına dair paylaşımı üzerine CHP Milletvekili Cumhur Uzun, Bakan Ali Yerlikaya’yı göreve çağırdı.

Fotoğraf: Murat Ağırel

Paylaş

Gazeteci Murat Ağırel'e yönelik "suikast ihalesine" tepkiler büyüyor.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) "İçişleri Bakanlığını ve Adalet Bakanlığını yeni bir gazeteci cinayeti işlenmeden bu tehditlerle ilgili acil önlem almaya çağırıyoruz" açıklamasında bulundu.

CHP Milletvekili Cumhur Uzun da İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi, “Bu saatten sonra Ağırel’in burnu dahi kanasa sorumlusu iktidar ve Bakan Yerlikaya olacaktır” dedi.

Ağırel, dün, kendisine gönderilen ve sosyal medyada da dolaşıma giren bir videoyu paylaşmıştı. Videoda konuşan maskeli şahıs, Ağırel'in öldürülmesi için bir vekil tarafından ihale açıldığını ve "botokslu başkan" olarak isimlendirdiği bir kişinin Ağırel'i öldürmek için faaliyete geçtiğini anlatmıştı.

TGC: GAZETECİLERİ HEDEF GÖSTERMEK, TEHDİT ETMEK SUÇTUR

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, yaptığı açıklamayla gazeteciler Murat Ağırel ve Hakan Çelik'in hedef gösterilmesini kınadı.

Açıklamada "Gazetecileri hedef göstermek, tehdit etmek suçtur. AİHM ve AYM kararlarında ifade edildiği gibi basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü demokratik toplumun temelidir. Sadece lehte olduğu kabul edilen haber ve düşünceler için değil, devletin veya nüfusun bir bölümünün aleyhinde olan, onlara çarpıcı gelen, onları rahatsız eden haber ve düşünceler için de uygulanır" ifadeleri yer aldı.

Gazetecileri hedef gösterenleri kınayan TGC, "İçişleri Bakanlığını ve Adalet Bakanlığını yeni bir gazeteci cinayeti işlenmeden bu tehditlerle ilgili acil önlem almaya çağırıyoruz. İktidara ve muhalefete basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün korunması için sağduyu çağrısında bulunuyoruz. Gazetecilik suç değildir" dedi.

BAKAN YERLİKAYA'YA SORU ÖNERGESİ

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun da gazeteci Murat Ağırel’in paylaşımı üzerine İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı göreve çağırdı. Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Uzun, “Bu saatten sonra Ağırel’in burnu dahi kanasa sorumlusu iktidar ve Bakan Yerlikaya olacaktır” dedi.

Ağırel'in daha önce de defalarca tehdit edildiğini kamuoyu ile paylaştığını hatırlatan Uzun, "Dün yaptığı sosyal medya paylaşımında konuşan yüzü kapalı bir şahıs tarafından adeta Ağırel’i öldürmeleri için birileri tarafından ihaleye çıkıldığını iddia etti. İçişleri Bakanlığı bu iddiaları çok büyük bir titizlikle değerlendirmeli ve gerekli bütün önlemleri acilen almalıdır” dedi.

Uzun, Yerlikaya’ya şu soruları yöneltti:

  • “Murat Ağırel’in sosyal medya hesabından paylaştığı videoda bahsedilen tehdide dair bakanlığınızca yürütülen bir soruşturma bulunmakta mıdır?
  • Murat Ağırel daha önce de defalarca tehdit edildiğini, takip edildiğini ve evinin önünde bazı şüpheli şahısların dolaştığını kamuoyu ile paylaşmıştır. Bu iddialara dair bakanlığınızca bugüne kadar yapılan çalışmalar nelerdir?
  • Sayın Ağırel’e tehdit ve takipten bugüne kadar gözaltına alınan ve tutuklanan kaç kişi bulunmaktadır?
  • Murat Ağırel’i korumak için bakanlığınızca görevlendirme yapılmış mıdır? Kendisine koruma tahsis edilmiş midir? Bunca tehdit sonrası tarafınızca sayın Murat Ağırel ile hiç irtibata geçilmiş midir?​”

(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Amedspor Basın Koordinatörü Bekir Güneş: İsteseler de istemeseler de Amedspor var

SONRAKİ HABER

İsrail Polis İstihbaratı Birimi Başkanı görevinden istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa