05 Eylül 2024 05:26

Tasarruf kamusal kültür sanat etkinliklerinden yapıldı

Tasarruf tedbirleri kapsamında kültür sanat etkinlikleri ya iptal ediliyor ya erteleniyor. Tasarruf tedbirleri kamusal etkinlikler ve kültür-sanat faaliyetlerinde çeşitli kesintilere yol açtı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıkladığı tasarruf tedbirleri kapsamında birçok kültür ve sanat etkinliği iptal edildi. Bu tedbirler, özellikle kamusal etkinlikler ve kültür-sanat faaliyetlerinde çeşitli kesintilere yol açtı. Bu kapsamda kamuya kültürel fayda sağlayabilecek ücretsiz etkinlikler de iptal edilmiş oldu.

  • Tarsus Şehir Tiyatrosunun faaliyetleri “tasarruf tedbiri” gerekçesiyle durduruldu. Tiyatrocular nikah salonu, çay ocağı, park ve bahçeler gibi farklı birimlerde görevlendirildi. Belediye Başkanı Ali Boltaç tarafından 1 Nisan itibarıyla verilen durdurma kararı için ‘tasarruf tedbirleri’ ve ‘bütçe krizi’nin gerekçe olarak gösterildiği konuşuluyor.Şavşat Belediye Başkanı Durmuş Aydın, 26-28 Temmuz 2024 tarihlerinde yapılacağı açıklanan “32.
  • Şavşat Sahara Kültür ve Sanat Festivali”nin kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında iptal edildiğini açıkladı. Aydın, yaptığı açıklamada, “Herkesin bildiği gibi Türkiye çapında devletimiz tasarruf tedbirleri ile alakalı bir genelge yayımladı. Bu genelge bizim belediyemizi de kapsamaktadır” dedi.
  • Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 4-7 Temmuz 2024 tarihlerinde yapılacağı açıklanan “24. Sevgi, Barış, Dostluk, Kültür ve Sanat Festivali”nin iktidarın aldığı kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında iptal edildiğini açıkladı. Posbıyık, “Bu genelge belediye başkanlarının elini, kolunu bağladı. Son yerel seçimlerden sonra kırmızıya boyanan haritayı kaldırmak için CHP’li belediyelere her türlü zorluk yapılacak” dedi.
  • Aydın’ın Karacasu ilçesindeki Afrodisias Müzesi’nde bu sene yedinci kez düzenlenmesi planlanan Afrodisias Müze Konseri, kaymakamlık tarafından kamuda tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek iptal edildi. Konsere katılım ücretsiz olacaktı ve tüm vatandaşlar da davet edilmişti.
  • Kamuda uygulanan Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kapsamında, Seferihisar’ın 14 yıllık geleneği olan Yerel Tohum Takas Şenliği iptal edilmişti. Şenlikte dağıtılması planlanan ve Seferihisar Belediyesi bünyesinde yetiştirilen fidelerin dağıtımına, Can Yücel Tohum Merkezinde başlandı.
  • Açıklanan tasarruf tedbirleri kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Film ve Müzik Festivali bu yıl ertelendi. Karara ilişkin açıklama yapan sinemacılar, “Film festivalleri bir kentin kimliğini oluşturan önemli etkinlikler arasında olup, ekonomik koşullar altında bunalan insanımızın nefes aldığı ortamlardır. Film festivallerinin kamu kaynakları ile gerçekleştirilmesi ülkemiz koşullarının dayattığı bir zorunluluktur” ifadelerine yer verdi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çevre yasaları rant için düzenlendi

SONRAKİ HABER

Hayatın tümü sermaye programının hedefinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa