04 Eylül 2024 19:23

İstanbul 1 Mayıs'ı sonrası tutuklananlar için tahliye kararı verildi

1 Mayıs’ı, Taksim Meydanı'nda kutlamak istedikleri için gözaltına alınan 4'ü tutuklu 34 kişi hakim karşısına çıktı. Mahkeme 4 kişinin adli kontrolle tahliyesine karar verildi.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

1 Mayıs İşçi Sınıfının Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü’nde Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kararına dayanarak İstanbul'da Taksim Meydanı'na çıkmak istediği için gözaltına alınan 4'ü tutuklu 34 kişi hakim karşısına çıktı.

İstanbul 47. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tüm sanıklar ve avukatları katıldı. 

Ara kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanıkların adli kontrolle tahliyesine karar vererek duruşmayı 4 Aralık 2024 tarihine erteledi.

21 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYOR

1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isterken Saraçhane, Beşiktaş, Beyoğlu semtlerinde polisin müdahale ettiği ve operasyonlarda gözaltına alınan kişilerden 77'si tutuklanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tutuklananlardan 34'ü hakkında düzenlediği iddianamede 30 şüphelinin ‘görevi yaptırmamak için direnme’, ‘kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama’, ‘kasten yaralama’ ve ‘kamu malına zarar verme’ suçlarından 3’er yıl 9’ar aydan 17’şer yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi.

İddianamede Hüdanur Keser, Cemalettin Apa, Ömer Faruk Taştan ve Umit Deniz’in ise aynı suçlardan toplamda 6’şar yıl 3’er aydan 21’er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Muğla'da iş cinayeti | Ali Karakurt tamir için girdiği beton mikserinde hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

İzmir Emek ve Demokrasi Güçlerinden Artvin tepkisi: Şirket insanları da katletti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa