04 Eylül 2024 20:01

İzmir Emek ve Demokrasi Güçlerinden Artvin tepkisi: Şirket insanları da katletti

Artvin'de Reşit Kibar'ın ormanlık alandaki ağaç kesimini engellemek isterken vurularak öldürülmesini protesto eden İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri "mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi.

Fotoğraf: Bahar Emreoğlu/Evrensel

Paylaş

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Artvin'de bir kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı protesto etmek için Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması düzenledi.

Basın metnini Emek ve Demokrasi Güçleri adına İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz okudu.

“BUNUN SORUMLUSU SİSTEMDİR”

Yaşanan vahşetin kapitalizmin rant için doğayı da insanı da katletmeye çekinmeyeceğinin son örneği olduğunu ifade eden Yılmaz, “Ağaçların kesildiği bölge bir halkın ve diğer canlıların yaşam alanıdır. Katledilen canların sorumlusu sadece silahın tetiğini çekenler değil sistemin kendisidir. Silahlanmayı da parçası haline getiren sermaye terörü karşısında halk yine korunmasız kalmıştır” dedi.

Yılmaz, “Dolayısıyla karşımızda hukuk, kanun, vicdan tanımayan şimdi de ağaç kesmek, doğayı talan etmek için insan öldürmekten geri durmayan bir şirket olduğu gerçeği ile karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

“Akbelen köylüleri nasıl yaşam alanları için, ormanlar için direndilerse aynı direniş yine aynı nedenlerle ve aynı meşruiyetle Hopa'da yaşanmaktadır” diyen Yılmaz son olarak “İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri olarak hiçbir canlının rant için katledilmesine izin vermeyecek, tetiği çeken ve çektirenler ile saldırıya sebep olan herkesin cezalandırılması için sürecin takipçisi olacağız. Sermayeden değil doğadan, terörden değil yaşamdan yana mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul 1 Mayıs'ı sonrası tutuklananlar için tahliye kararı verildi

SONRAKİ HABER

Akcanlar Tekstil direnişi 19. gününde: İşçilere yapılanları bütün dünyaya duyuracağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa