04 Eylül 2024 20:16

Akcanlar Tekstil direnişi 19. gününde: İşçilere yapılanları bütün dünyaya duyuracağız

Direnişleri süren Akcanlar Tekstil işçileri 19. gününde Grand Otel'in önünde basın açıklaması yaptı. İşçiler "Yapılanları bütün dünyaya duyuracağız" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Akcanlar Tekstil işçileri direnişlerinin 19. gününde Antep’te Grand Otel'in önünde eylem gerçekleştirdi.

 

 

Açıklamada, “Bu iki oteli yarından başlamak ve festival günü de dahil olmak üzere bütün Türkiye’ye ve Dünyaya teşhir edeceğiz. Divan ve Grand Otel'in sahiplerine ait Akcanlar Tekstil'de işçilerle yapılanları bütün dünyaya duyuracağız” ifadelerine yer verildi.

“HEM EMEĞİMİZİ ÇALIYORLAR HEM DE ARAMIZA NİFAK TOHUMU EKİYORLAR”

Açıklamada konuşan işçi temsilcisi Ali Sarıçiçek, "19 gündür hâlâ arkadaşlarımızı arayarak şu fabrikaya git, kimse sana bir şey demeyecek. Sana vereceğimiz ücreti sadece ikimiz bileceğiz diyorlar. Hem emeğimizi çalıyor hem de aramıza nifak tohumu ekiyorlar. 19 gündür savaşıyoruz. Gerekirse bir 19 gün daha direniriz" dedi.

EYLEM ÇAĞRISI

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen ise “Normalde bugün işverene ait her iki otelin de önünde oturma eylemi yapacaktık ancak bugün yaptığımız toplantıda bunu şimdilik bir kaç gün erteleme kararı aldık. Cuma günü saat 18.00'de bütün işçi arkadaşlarımız aileleri ile birlikte Balıklı Parkı'nda toplanacağız” dedi.

Türkmen şöyle devam etti: "14 Eylül’de 'GastroAntep Kültür Yolu Festivali' var. O Festival için il dışından ve ülke dışından pek çok turist gelecek. Bu iki oteli yarından başlamak ve festival günü de dahil olmak üzere bütün Türkiye’ye ve dünyaya teşhir edeceğiz. Divan ve Grand Otel'in sahiplerine ait Akcanlar Tekstil'de işçilere yapılanları bütün dünyaya duyuracağız.” (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Emek ve Demokrasi Güçlerinden Artvin tepkisi: Şirket insanları da katletti

SONRAKİ HABER

Emekçi kesimlerin üzerinden silindir gibi geçen program: Yoksullaştırıyor, mülksüzleştiriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa