04 Eylül 2024 23:53

Edremit'te, Nuray Sancar'ın katıldığı söyleşiye CHP'li belediyeden engelleme girişimi

Emek Partisi Edremit ilçe örgütünün düzenlediği etkinliği belediye engellemeye çalıştı. EMEP Edremit İlçe Başkanı Fikriye Yadırgı "Provokasyon sökmedi. Susmayacağız" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Edremit İlçe Örgütü tarafından 1 Eylül Dünya Barış günü etkinlikleri kapsamında söyleşi düzenlendi.

EMEP İlçe Başkanı Fikriye Yadırgı'nın yönettiği ve gazetemiz yazarı Nuray Sancar'ın katıldığı söyleşi CHP'li Belediye Başkanı Mehmet Ertaş'ın müdahalelerine maruz kaldı.

Etkinlik hukuksuz ve keyfi müdahalelere rağmen Altınoluk Çınaraltı çay bahçesinde gerçekleşti. Bütün başvuruları tamamlanmış söyleşiyi engellemek için mesai saatinin bitimine yakın, izin verme mercii olmayan Jandarmadan belge getirilmesi talebinde bulunuldu, zabıta devreye sokuldu. Ancak tüm 'yokuşa sürme' çabalarına rağmen  aralarında CHP'li seçmenlerinde bulunduğu 400'e yakın kişi söyleşiye dinleyici olarak katıldı.

"BASKILAR BİZİ SUSTURAMAZ"

Etkinlik sırasında çay bahçesinde önce elektrik sigortaları indirildi sonra kafetarya kısmı kapatıldı. Söyleşi dışardan getirilen megafonla devam etti. Söyleşi sırasında “baskılar bizi susturamaz” ," faşizme karşı omuz omuza" sloganlarıyla müdahale protesto edildi. 

Söyleşide Nuray Sancar iki dünya savaşının da emperyalist güçler arasındaki paylaşım mücadelesi nedeniyle, kimin ne kadar nüfuz sahibi olacağına dünya pazarlarına kimin hakim olacağını kararlaştırmak için başladığını her savaştan önce de işçi ve emekçi sınıfların baskı altına alındığını söyledi ve “Savaşlar en önce işçi ve emekçi sınıflara karşı açılmıştır” dedi.

Sancar, her dünya savaşının sonuçlarının bir diğerinin koşullarını hazırladığını, şimdi ufukta görünen büyük paylaşım mücadelesinden önce yerel savaşlarla gerilimlerin boşaltılmaya çalışıldığını bu sürecin de ikinci dünya savaşından sonra ortaya çıkan dünya düzeninin, her türlü revizyona ragmen yeni bir savaşın dinamiklerini oluşturduğuna dikkat çekti. 

SAVAŞA KARŞI SAVAŞ

Sancar, savaşların savaşa karşı savaşla önlenebileceğini; her savaşın halkın kendi demokratik iktidarına yol açabileceğini, paylaşım ve sömürü savaşlarına karşı haklı savaşları tetikleyebileceğine değindi.

Ortadoğu'da İsrail’in Filistine yönelik saldırılarına, Türkiye'nin savaş kışkırtıcı faaliyetlerine, Suriye ve Irak'taki müdahalelerine, Libya, Nijer, Sudan gibi ülkelerdeki askeri ve ticari yatırımlarıyla bir üst lige tırmanma çabalarına da atıf yapan Sancar “Türkiye işçi ve emekçilerinin başka ülkelerin halklarıyla bir sorunu yoktur” dedi.

İktidarın İsrail'le ticareti devam ettirmek, Kürtleri terör paketine alarak baskı uygulamak, silahlanmayı arttırmak ve emperyalist dediği ABD'nin savaş gemisinin İzmir'e demir atmasına izin vermek ve İsrail'le ticareti kesmemekle eleştiren Sancar, barış mücadelesinin işyerinden kampüslere, ofislerden tarlalara, çevre mücadelesinden doğayı korumaya kadar uzanan mücadelelerimizin bir parçası olduğunu bu mücadeleleri sınıf sömürüsünün olmadığı bir dünyada yaşayabilmek için ilerletmek ve örgütlenmek gerektiğini anlattı.

Nuray Sancar, egemen güçlerin sorunsuz sömürmek için dikensiz bir gül bahçesi istediğini, her sesi susturan faşizmi bütün dünyada desteklediklerini, zaman zaman halkları birbirine karşı kışkırttıklarını ancak halkların emekçilerin demokratik birikiminin emekçilere karşı açılan bu savaşları bu güçlerin kazanmalarına izin vermeyeceğini de ekledi.  

Söyleşi soru cevap bölümüyle sona ererken, Fikriye Yadırgı da “Sözümüze ve etkinliğimize engel olmaya çalışarak ortalığı terörize edenler sesimizi kısamadılar; susmayacağız, geri çekilmeyeceğiz, mücadelemiz devam edecek” dedi. (Balıkesir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşçilerin en temel hakları OVP saldırısı altında

SONRAKİ HABER

Artvin'deki saldırı Samsun'da protesto edildi: Yaşam alanlarımızdan defolup gideceksiniz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa