05 Eylül 2024 03:24

Mektup: Kırtasiye kampanyasına Başpınar işçileri omuz vermeli

Antep'ten genç bir fabrika işçisi, direnişteki Akcanlar Tekstil işçilerinin çocukları için Emek Partisinin başlattığı kırtasiye malzemesi desteği kampanyasına destek çağrısında bulundu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Genç bir fabrika işçisi
Antep

Merhaba değerli Evrensel okurları, ben Gaziantep Başpınar 2. Organize’de çalışan genç bir işçiyim. Günlerdir Akcanlar işçileri yedili sisteme ve vergi kesintilerine karşı mücadele ve direniş içindeler. Direnişin 11. gününde patronun oteli olan “Divan Otel” önünde basın açıklaması yapmak isteyen işçilere polisler saldırmış ve ters kelepçelerle gözaltına almışlardı. İşçilerin, çocuklarının psikolojisi bozuldu. Okullar açılıyor, Akcanlar işçileri direniş içerisinde. Çocukları okula gidecek işçiler için bu zor günlerde Başpınar işçilerine büyük iş düşüyor. Bugün Akcanlar işçisi direnişte, yarın da biz işçiler hakkımız için direneceğiz. Bugün biz Akcanlar işçilerine destek verirsek, onların da biz iş bıraktığımızda yanımızda olacaklarından hiç şüphemiz olmasın. Okullar açılıyor, Akcanlar işçilerinin çocukları okula gidecek, ancak okul masraflarını karşılayacak durumda değiller. Antep işçileri olarak bize Akcanlar işçilerinin çocukları için başlatılan kırtasiye malzemesi desteği kampanyasına katılmak düşer. Emek Partisinin başlatmış olduğu bu kampanyaya katılarak işçilere destek vermemiz gerekiyor. 

Patronun polisi, valisi Akcanlar işçisine karşı geliyorsa biz Antep Başpınar işçileri olarak bu kampanyaya destek vererek Akcanlar işçilerine destek vermeliyiz. Benim çağrım budur.

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'nin BRICS'e başvurusu | Rusya, Türkiye ile Çin’i dengelemek istiyor

SONRAKİ HABER

Zamlarda RTÜK, şirketlerde BTK… Ekonomiyi eleştirince gelen sansür

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa