05 Eylül 2024 10:41

Afganistan ve Pakistan sınır güçleri arasında çatışma çıktı

Taliban yönetimi Afganistan ve Pakistan sınırında yaşanan silahlı çatışmanın Pakistan tarafından başlatıldığını savundu.

Fotoğraf: Weaveravel / CC BY-SA 4.0/Wikimedia Commons

Paylaş

Afganistan ve Pakistan sınırında dün akşam yerel saatle 19.00 sularından itibaren iki ülke sınır güçleri arasında ağır silahların da kullanıldığı ve gece boyu süren yoğun çatışmalar yaşandı.

Taliban yönetimi silahlı çatışmayı Pakistan tarafının başlattığını savundu. TOLO News'a konuşan Savunma Bakanlığı Sözcüsü İnayetullah Harezmi, çatışmanın sona erdiğini, Host vilayetinin Zazai Meydan ilçesinde iki ülke sınırındaki çatışmanın Taliban'ın kontrol noktası inşa etmesi üzerine çıkan sınır anlaşmazlığı nedeniyle yaşandığını, Pakistan güçlerinin ilk olarak ateş açtığını savundu. Harezmi, konuya ilişkin daha fazla detay paylaşmadı.

Taliban hükümeti, uluslararası alanda iki ülke sınırı olarak kabul gören Durand Hattı'nı resmi sınır kabul etmiyor. Pakistan da kendi topraklarında düzenlenen terör saldırılarında Afganistan'ın rolünün bulunduğunu ileri sürüyor. İslamabad yönetimi, kendisine karşı savaşan Pakistan Talibanı'nın (TTP) Afganistan'da mevzilendiğini ve Taliban yönetiminin bu örgüte karşı tedbir almadığını belirtiyor. Taliban yönetimi ise Pakistan'ın iddialarını reddederek ülkedeki güvenlik problemleriyle ilgilerinin bulunmadığını savunuyor.

Afganistan ile Pakistan'ın sınır sorunları sürerken iki ülkenin güvenlik güçleri arasında zaman zaman sınırdaki anlaşmazlıklardan kaynaklı ölümlere varan silahlı çatışmalar çıkabiliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen Kocaeli 2 No’lu Şube: Okullardaki temizlik sorununu nasıl çözeceksiniz?

SONRAKİ HABER

Milli boksör Busenaz Sürmeneli’ye trafikte saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa