05 Eylül 2024 11:32

Tolsa fabrikasında grev sürüyor: Kazanana kadar mücadeleye devam

Ordu’daki Tolsa adlı fabrikada düşük zam dayatmasına karşı greve çıkan işçilerin mücadelesi sürüyor. Fabrika önündeki işçileri ziyaret eden Emek Partisi ve Tüm Köy Sen dayanışma mesajlarını iletti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ordu'nun Fatsa ilçesinde bulunan kedi kumu üretimi yapan İspanyol Tolsa Fabrikasında Maden-İş üyesi işçilerin yüzde 50 talebine karşı patronun yüzde 25 zam teklif etmesinin ardından 2 Eylül’de greve çıkan işçilerin direniş çadırına dayanışma ziyaretleri sürüyor.

Emek Partisi Ordu İl Örgütü ve Fatsa İlçe Örgütü üyelerinin yanı sıra Tüm Köy Sen Ordu Şube yönetimi grevdeki Tolsa işçilerini ziyaret etti.

“100 GÜN DE SÜRSE MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Süreç hakkında ziyaretçilere bilgi veren Tolsa Fabrikası Maden-İş baş temsilcisi Hakkı Emence, “Bu grev 60 gün de sürse 70 gün de sürse 100 gün de sürse de bu neticeye varana kadar devam edeceğiz.” dedi.

Grevdeki işçilerden Mustafa Kemal Maral ise Fatsa halkından şu sözlerle destek istedi: “Fatsa’nın insanı olarak yerel yönetimleri, partileri, dernekleri, sendikaları bize destek olmaları çağrısında bulunuyorum”

“MÜCADELEDEN BAŞKA SEÇENEĞİMİZ YOK”

EMEP Ordu İl Örgütü Yöneticisi, Tarım Komisyonu Başkanı Bahri Dinç asgari ücret seviyesinde ücret alan işçilerin taleplerinin karşılanması gerektiğini söyleyerek, “İşverenin ücretleri artırmak istememesi kapitalizmin genel kuralı. İktidar da buna destek oluyor. Bu durum karşısında bizler birliğimizi sağlayıp haklarımızı kazanmak için mücadeleden başka seçeneğimiz yok. Emek Partisi olarak sizinle birlikteyiz. Sesinizi duyuracağız." dedi.

“BİRLEŞİRSEK MUTLAKA KAZANIRIZ”

Tüm Köy Sen Ordu Şube Başkanı Zekayi Sağra ise, "Burada önemli iş yapıyorsunuz. Burada başka iş yerleri de var. Örnek olacaksınız. Sizleri ayrı ayrı kutluyorum. Tüm Köy Sen olarak yanınızdayız. İspanya şirketi kendi ülkesinde aynısını yapamıyor. Üretici köylü olarak emeğimize, ürünümüze sahip çıkmak için örgütlendik. Sizler de emeğimizin karşılığını almak için mücadele ediyorsunuz. Mağdurlar birleşirse kazanır. İşçilerin birliği yetmez. Tüm işçi, emekçi, üretici köylü birleşik güç oluşturmalı. O nedenle buradayız. Yalnız değilsiniz." dedi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tüpe gelen zamma vatandaştan tepki: Bir tüpümüz var onu da alamıyoruz

SONRAKİ HABER

MSB'den teğmenlerin yemin töreni açıklaması: Olay her yönüyle incelenmektedir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa