05 Eylül 2024 12:50
Son Güncellenme Tarihi: 05 Eylül 2024 16:08

Münih'te silahlı bir şüpheli polis tarafından vuruldu

Almanya'nın Münih kentinde, İsrail Başkonsolosluğu ve Nasyonal Sosyalizm Dokümantasyon Merkezi yakınlarında silahlı bir saldırgan polis tarafından vuruldu.

Fotoğraf: Jonas Augustin/Unsplash

Paylaş

Almanya'nın Münih kentinde, İsrail Başkonsolosluğu ve Nasyonal Sosyalizm (NS) Dokümantasyon Merkezi yakınlarında silahlı bir saldırgan polis tarafından vuruldu. Olay, sabah saatlerinde Karolinen Meydanı ve Brienner Caddesi üzerinde meydana geldi.

UZUN NAMLULU SİLAHLA ATEŞ AÇTI

Görgü tanıklarına ve olay anına dair videolara göre, saldırgan elinde uzun namlulu bir silahla ateş açarak koşmaya başladı. Münih polisinin verdiği bilgilere göre, saldırgan İsrail Başkonsolosluğu ve Nazi rejiminin suçlarını anlatan NS Dokümantasyon Merkezine doğru ateş açtı. Saldırganın açtığı ateş sonucu NS Dokümantasyon Merkezi'ne iki kurşun isabet etti, ancak olayda yaralanan olmadı.

POLİS TARAFINDAN VURULDU

Polis, ateş açarak kendilerine doğru ilerleyen saldırganı vurdu. Olayın ardından bölge geniş çaplı kordon altına alındı ve çevrede detaylı inceleme başlatıldı. Saldırganın kullandığı araç polis tarafından incelendi.

Saldırganın kimliği hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Münih Polisi yaptığı açıklamada "Şu anda operasyonla bağlantılı başka bir şüpheliye dair herhangi bir belirti bulunmamaktadır" dedi.

HERZOG: TERÖRE KARŞI HEP BİRLİKTE GÜÇLÜ DURUYORUZ

Münih'te İsrail Başkonsolosluğu yakınlarında şüpheli bir kişinin polis ile girdiği çatışmada öldürülmesi sonrasında İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'dan açıklama yaptı. Herzog, olayı "terör saldırısı" olarak nitelendirdi.

Herzog, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bugünkü olay sonrasında Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile bir telefon görüşmesi yaptığını söyledi.

Olayın 5 Eylül 1972'deki Münih Olimpiyatları sırasında İsrailli sporculara yönelik saldırının yıldönümünde meydana geldiğine dikkati çeken Herzog, "52 yıl önce teröristler tarafından katledilen sporcuların anıldığı bir günde nefret dolu bir teröristin gelip bir kez daha masum insanları katletmeye çalıştığını" dedi.

Alman emniyet güçlerine teşekkür ettiğini belirten Herzog, "Teröre karşı hep birlikte güçlü bir şekilde duruyoruz. Birlikte bunun üstesinden geleceğiz" ifadelerine yer verdi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

EMEP’li Karaca: Yoksul halka açıklama yapabilir misiniz?

SONRAKİ HABER

Vaniköy'deki izinsiz inşaat ve kaçak yapıların yıkımı 2’inci günde de devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa