05 Eylül 2024 13:48

Münih'te silahlı bir şüpheli polis tarafından öldürüldü

İsrail'in Münih Başkonsolosluğu ile NS Dokümantasyon Merkezi yakınlarında polisin bir şüpheliyi vurduğu açıklandı.

Fotoğraf: Jonas Augustin/Unsplash

Paylaş

Almanya'da polisin, İsrail'in Münih Başkonsolosluğu ile Nazi rejiminin suçlarını anlatan müzenin yakınında bir şüpheliyi vurduğu şüphelinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Polisten yapılan açıklamada, Münih kentinin merkezindeki İsrail Başkonsolosluğu yakınlarında uzun menzilli silah taşıdığı belirtilen şüpheliye polis tarafından ateş açıldığı, şüphelinin açılan ateş sonucu yaralandığı ve daha sonra hayatını kaybettiği kaydedildi. Açıklamada, durumun kontrol altına alındığı, çevrede başka bir şüphelinin bulunmadığı, olayda polis dahil başka ölen ya da yaralananın olmadığı bilgisi verildi. Polis, görgü tanıkları veya olayın görüntüsünü kaydedenlerin kendilerine başvurmalarını istedi.

Münih Polisi tarafından sosyal medyada yapılan paylaşımda "Polis güçleri, silahlı olduğu açık olan bir kişi gördü. Silahlarını kullanan polis güçleri, söz konusu kişiyi vurarak yaraladı. Şu an için başka yaralıların olduğuna dair bulgu yok" denildi. Olay yeri polis tarafından geniş şekilde kordon altına alınarak inceleme başlatıldı.

Bild gazetesi ise elinde uzun namlulu bir silah olan şüphelinin NS Dokümantasyon Merkezi'nin önüne aracını sürerek, müze önündeki polis güvenlik noktasına ateş açtığını iddia etti. Haberde, bunun üzerine polislerin bu ateşe karşılık verdiği öne sürüldü. 

Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Hermann da şüphelinin polis ile çatışmaya girdiğini belirtti. Hermann zanlının kimliğinin henüz belirlenemediğini kaydetti.

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada olayda Başkonsolosluk çalışanları arasında yaralanan olmadığı belirtildi. Açıklamada, Başkonsolosluk binasında 1972'de Münih Olimpiyatları sırasında İsrailli sporculara yönelik saldırının yıldönümü dolayısıyla bir anma etkinliğinin düzenlendiğini, bu nedenle de konsolosluğun açık olmadığı kaydedildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Ekim Apartmanı davası: Sanık mühendis belediyeyi suçladı

SONRAKİ HABER

Hayvan hakları savunucuları AYM önünde nöbete başladı: Yasa derhal iptal edilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa