İğneada’da ruhsatsız bungalovlarda hayatını kaybedenlerin aileleri: Kamera kayıtları incelensin
Kırklareli İğneada'da ruhsatsız bungalovların bulunduğu kampta sele kapılarak hayatını kaybedenlerin aileleri, olay yerindeki kamera kayıtlarının incelenmesi talebini yineledi.
Fotoğraf: Evrensel
Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada'daki 6 kişinin öldüğü selde yıkılan tesise ilişkin 1’i tutuklu 4 sanığın yargılanmasına Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Duruşma öncesi yakınlarını kaybeden aileler, yaptıkları açıklamada olay yerindeki kayıtların incelenmesini istedi. Ayrıca aileler, davanın sağlıklı bir şekilde ilerlemesini de mahkeme başkanının engellediğini ekleyerek başkanın davadan el çekmesi gerektiğini söyledi.
“KAYITLAR OLAYIN TAMAMINI AYDINLATACAK”
Duruşma öncesi mağdur yakınları Adliye binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı sel felaketinde kızını ve damadını kaybeden Safiye Yaşa okudu. Yaşa, dört duruşmadır mağdur aileleri ve müştekiler olarak olayın ilk vuku bulduğu günden beri başta soruşturma savcısı M.L. olmak üzere, o dönemin Kırklareli başsavcısı H.A'dan, Kırklareli Adalet Komisyon başkanı aynı zamanda Sislivadi davasının mahkeme başkanı olan H.G'den ısrarla tek bir isteklerinin, olay yerindeki kamera kayıtları olduğunu vurguladı. Yaşa, “Çünkü bu kayıtların olayın tamamını aydınlatacağına inanmaktayız” dedi.
“DELİLLER YOK SAYILIYOR”
“Zira soruşturma savcısı M.L. başta olmak üzere eski Kırklareli Başsavcısı H.A. mahkeme başkanı ve aynı zamanda Kırklareli Adalet Komisyon Başkanı H.G. de ısrarla bize olay yerindeki kamera görüntülerini ve B.B'ın olay günü olay anında avukatı E.K. ile beraber olayın vuku bulduğu Sislivadi Bungalov Tesisinden alıp kaçırdığı (görgü şahitleri ile de tespitli olan) işletme müdürü Ü.S'ye ait bilgisayar ve telefon ile beraber kendisine (B.B) ve işletmeye ait olan hard diskler, kamera kayıt cihazları ve suç delili olan materyalleri ısrarla istememize rağmen dikkate almamıştır” diyerek sözlerine devam eden Yaşa, delillerin yok sayılmaya çalışıldığını ekledi.
“MAHKEME BAŞKANI DAVADAN ÇEKİLSİN”
Yaşa şöyle devam etti: “Dijital verilerin soruşturma savcısı M.L, Kırklareli eski başsavcısı H.A ve Kırklareli Adalet Komisyon Başkanı ve mahkeme başkanı H.G'in dijital verileri ve kamera kayıtlarını saklayarak sanık B.B.'ı korumaya çalışmalarının sebebini de HSK'ye sunmuş olduğumuz dilekçede ifade ettik. HSK'nin derhal bu konuya el atarak savcı ve hakimlerin hakkındaki bu iddiaları HTS kayıtlarını dinleyerek hastane ve otel kayıtlarına bakarak tespitinin yapılması ve davamızı engelleyen mahkeme başkanının da davamızdan el çekmesi/çektirilmesi gerekmektedir ki sağlıklı bir mahkeme süreci işleyebilsin. 5.duruşmada mahkemenin ana konusu budur” dedi.
“OLASI KASTTAN CEZA ALMALARI ÖNÜNDE ENGEL YOK”
Sislivadi bungalov tesisinin ruhsatsız, yıkım kararı olduğu ve dere yatağında bulunduğu iki kez istenen bilirkişi raporu ile tespit edildiğini belirten Yaşa, “İl özel idare, dönemin valisi O.B. ve tesisi dere yatağına yapan B.B. ve ortakları C.A. ile B.G'nin de asli kusurlu olduğu raporda bildirilmiştir. Yani olayda karartılan bütün delillere rağmen bu isimlerin olası kasttan yargılanmaları ve ceza almaları için hiçbir engel yoktur” diye konuştu.
“SESİMİZİ DUYUN”
Davanın iki koldan yürütüldüğünü söyleyen Yaşa, “İçişleri Bakanlığında yürüyen kısmıyla alakalı mülkiye müfettişi atanmıştır. Yine iki bilirkişi raporunda da Kırklareli İl Özel İdaresi ve O.B. asli kusurlu bulunmuştur. İçişleri Bakanlığındaki soruşturma kısmı mülkiye müfettişi denetiminde son noktaya gelmiştir. Önümüzdeki hafta dosya rapor ile birlikte İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya'nın önüne gidip imzaya sunulacaktır. Biz devletimizin organlarından en azından İçişleri Bakanlığı kısmında adaletle hükmedileceğine güvenmekteyiz. Şimdi tarafsız olmayan bir mahkemede adalet arıyoruz. Basın mensuplarından bize ses olmanızı, sesimizi bütün Türkiye'ye duyurmak konusunda bir anne olarak yardımcı olmanızı istiyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)