05 Eylül 2024 16:03

Sezgin Tanrıkulu: Narin'in akıbetinin bulunmamış olmasını kabul etmiyorum

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 8 yaşındaki Narin Güran’ın 16 gündür bulunmamasına tepki gösterdi.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 16 gündür kendisinden haber alınamayan Narin Güran’ın halen bulunmamasına tepki gösterdi. Tanrıkulu, “Bu kadar teknolojinin geliştiği bir ortamda, teknik imkanların geliştiği ortamda, 8 yaşındaki bir çocuğun akıbetinin bulunmamış olmasını ben kabul etmiyorum” dedi.

"GÜVENLİK GÜÇLERİ 16 GÜNDE BİR BİLGİ PAYLAŞMADI"

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinde gazetecilerle bir araya gelen Sezgin Tanrıkulu, 21 Ağustos’tan bu yana kendisinden haber alınamayan Narin Güran ile ilgili açıklamada bulundu. Tanrıkulu, Narin’in kaybolmasına ilişkin yetkililerin kamuoyunu bilgilendirmemesine tepki gösterdi:

"Her gün, her an kulağımız ondan gelecek haberdedir. Akıbeti konusunda henüz bir bilgi yok. Basına konulan yasak var. Ama 8 yaşındaki bir çocuğun Diyarbakır’ın yanı başındaki bir yerleşim yerinden bu şekilde kaybolmuş olması ve aynı zamanda 16 günde güvenlik güçlerinin kamuoyunu bilgilendirecek bir bilgiyi paylaşmamalarını ben üzüntüyle takip ediyorum."

"SAVCILIK DA BASINA AÇIKLAMALARDA BULUNMUYOR"

"Bu kadar teknolojinin geliştiği bir ortamda, teknik imkanların geliştiği ortamda, 8 yaşındaki bir çocuğun akıbetinin bulunmamış olmasını ben kabul etmiyorum" ifadelerini kullanan Tanrıkulu, şöyle devam etti:

"Mutlaka akıbeti noktasında ilk günden itibaren bir bilgiye ve bir delile ulaşılması lazımdı. Basına kapalı olarak yürütülen soruşturma, en azından aralıklarla Cumhuriyet Savcılığının basına yapacağı açıklamalarla kamuoyunun beklentisini giderilebilir. Bu da yapılmıyor.”

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta saat 13.00'te Kur'an kursundan çıkan Narin Güran, eve dönmeyince ailesi kendi imkanlarıyla arama yaptı. Köylülerle yapılan aramadan da sonuç alınamayınca Narin'in babası Arif Güran, saat 20.00 sıralarında jandarma karakoluna giderek kızının kayıp olduğu bildirdi.

Bunun üzerine bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Narin'in kaybolduğu saatlerde yoldan geçtiği tespit edilen yaklaşık 150 araç sorgulandı. Mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlarda arama yapıldı. 100'den fazla kişinin ifadesine başvuruldu, 11 bin dönümden fazla alanda arama yapıldı.

Arama çalışmalarında 22 Ağustos’ta evlerine 3 kilometre mesafede, 28 Ağustos'ta ise 2 kilometre mesafede iki farklı çocuk terliği bulundu. Ancak her iki terliğin de ailesinin beyanıyla Narin Güran'a ait olmadığı belirlendi.

Soruşturma kapsamında Narin Güran'ın ağabeyi 18 yaşındaki E.G., kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alındı. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemede, ısırık izlerinin Narin'e ait olup olmadığı tespit edilemeyince E.G. serbest bırakıldı.

Daha sonra ise Narin'in amcası, aynı zamanda kırsal Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı Salim Güran gözaltına alındı. Savcılık ifadesi alınan Güran, "aracında Narin Güran'a ait DNA örneklerinin bulunması ve çelişkili beyanlar vermesi" gerekçesiyle sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliğinin 29.08.2024 tarihli kararıyla Narin Güran hakkında yapılan haberlere yayın yasağı getirildi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de yayın yasağına uymayan kuruluşları "en ağır yaptırımları uygulamakla" tehdit etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Aközbekler işçileri işten ayrılmaya zorlanıyor: "İşinize gelmiyorsa çalışmayın"

SONRAKİ HABER

Bakan Tekin çocuk emeği sömürüsü artışıyla övündü | Sermaye için dört yeni okul türü açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa