05 Eylül 2024 16:41

Bakan Tekin çocuk emeği sömürüsü artışıyla övündü | Sermaye için dört yeni okul türü açıkladı

Bakan Tekin, TÜSİAD toplantısında çocuk emeği sömürüsünün gerçekleştiği meslek liselerindeki öğrenci sayısının artışı ile övünürken sermaye için dört yeni okul türünü hayata geçireceklerini açıkladı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TÜSİAD'ın “Geleceğimiz için Eğitimi Birlikte Konuşmak” konferansındaki konuşmasında çocukların eğitimi yerine ucuz emek olarak sermayeye sunularak çalıştırılması, okullar yerine sanayide üretemi artırmaktan bahsetti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TÜSİAD toplantısında çocuk emeği sömürüsünün gerçekleştiği meslek liselerindeki öğrenci sayısının artışı ile övünürken sermaye için dört yeni okul türünün hayata geçirileceğini açıkladı.

UCUZ EMEK ARTIŞINI EĞİTİMİN BAŞARISI GİBİ GÖSTERDİ

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (TÜSİAD) düzenlediği “Geleceğimiz için Eğitimi Birlikte Konuşmak” konferansına katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin çocuk emeği sömürüsünün merkezi haline getirilen meslek liselerinde öğrenim gören öğrenci oranın artışıyla övünürken sermaye için 4 yeni okul modelini hayata geçireceklerini aktardı

9 ÖĞRENCİNİN İŞ CİNAYETLERİNDE HAYATINI KAYBETTİĞİ MESEM'LERLE ÖVÜNDÜ

TÜSİAD, eğitim alanındaki güncel konuları tartışmak amacıyla “Geleceğimiz için Eğitimi Birlikte Konuşmak” başlıklı bir konferans düzenledi. Konferansa katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 9 öğrencinin iş cinayetinde hayatını kaybettiği, çocuk emeği sömürüsünün zirveye vardığı MESEM’lerin zorunlu eğitimin bir parçası olmasıyla övünürken; “Bütün bu adımları hayata geçirirken yaptığımız gibi 2023 yazından itibaren de her ilimizde sektör temsilcileri, meslek örgütleri ve diğer paydaşlarla bir araya gelerek bir durum tespiti yaptık. Aksayan, çözülmesi gereken sorun alanlarını tespit ettik. Yeni modeller ürettik ve mevzuat açısından önemli düzenlemeler yaptık. Bu adımlarımız neticesinde mesleki eğitim alan orta öğrenim öğrenci oranımız geçtiğimiz yıla oranla yaklaşık yüzde 15 arttı” diyerek çocuk emek sömürüsünün artmasını da başarı olarak gösterdi.

SERMAYE İÇİN 4 YENİ OKUL TÜRÜ 

Temel hedeflerinin mesleki eğitimi güçlendirmek ve üretim sektörüne nitelikli eleman yetiştirmek olduğunu söyleyen Tekin “Bu yıl hayata geçireceğimiz bir diğer uygulama Türkiye’nin her bölgesinde mesleki ve teknik eğitim mezunlarının istihdamını kolaylaştırmak için ‘bölge’, ‘ihtisas’, ‘sektör içi’ ve ‘sektöre entegre’ olmak üzere 4 yeni okul modelini hayata geçirmek olacak. Ve bu uygulamayı sizlerin desteğiyle yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sezgin Tanrıkulu: Narin'in akıbetinin bulunmamış olmasını kabul etmiyorum

SONRAKİ HABER

EMEP Edremit İlçe Örgütü: Barış sesleri susmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa