05 Eylül 2024 17:04

EMEP Edremit İlçe Örgütü: Barış sesleri susmayacak

Emek Partisi Edremit ilçe örgütünün düzenlediği etkinliğinin belediye tarafından engellemeye çalışılmasına dair açıklama yapan EMEP Edremit İlçe Örgütü, “Barış sesleri susmayacak” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi Edremit İlçe Örgütü, 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında yapılan “Ortadoğu, savaş/barış ve Türkiye" konulu bir söyleşinin engellenmeye çalışıldığını belirtti. EMEP İlçe Başkanı Fikriye Yadırgı'nın yönettiği ve gazetemiz yazarı Nuray Sancar'ın katıldığı söyleşi CHP'li Belediye Başkanı Mehmet Ertaş'ın müdahalelerine maruz kaldı. Konuyla ilgili açıklama yapan EMEP Edremit İlçe Örgütü, “Barış sesleri susmayacak” dedi.

1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında Emek Partisi olarak düzenlenen “Ortadoğu, savaş/barış ve Türkiye" konulu söyleşinin başlamasına saatler kala, belediyenin işi yokuşa sürerek çeşitli bahanelerle etkinliği engellemek istediğini belirten EMEP İlçe Örgütü, “Bütün engelleme girişimlerine rağmen etkinlik devam ederken, Mehmet Ertaş'ın talimatıyla elektrikler kesildi ve gece saat 24.00'ye kadar hizmet veren Çınaraltı çay bahçesinin kafeterya kısmı kapatılarak etkinlik sabote edilmek istendi. Aralarında CHP üyelerinin de olduğu yaklaşık 300 kişinin izlediği etkinliğe yönelik bu anti demokratik, faşizan müdahale izleyenler tarafından da protesto edildi” dedi.  

“MEHMET ERTAŞ’I RAHATSIZ EDEN BARIŞ MÜCADELESİNİN KONUŞULMASI MI?​”

“Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, kamuya açık olan belediye çay bahçesi üzerindeki keyfi tasarrufu nereden alıyor?​” diye sorulan açıklamada şu sorular da yöneltildi: “Daha 3-5 gün önce aynı çay bahçesinde yapılan söyleşiye tüm desteğini esirgemeyen belediye yönetimi, Emek Partisi’nin düzenlediği etkinliğineden ve niçin engellemek istemiştir? Mehmet Ertaş'ı rahatsız eden savaşa karşı barış mücadelesininkonuşulması mıdır? AKP iktidarı döneminde bile görülmeyecek bir anti demokratik tutumla bir gazetecinin, halktan yana bir yazarın sesini kısmak ile Mehmet Ertaş kime mesaj vermektedir? Seçim sürecinde halktan oy almak için AKP'nin antidemokratik, yasakçı, halk karşıtı tutumlarından bolca örnekler sunanMehmet Ertaş eleştirdiği rakiplerine mi dönüşüyor? İş başına geldiğinden bu yana 5 aydan fazla süre geçmesine rağmen halka verdiği vaatlerini yerine getirmeyen, Edremit Körfezi'nin altyapı sorunlarını çözme noktasında adım atmayan, sorunları çözmek için halk ile bir araya gelmekten uzak duran Mehmet Ertaş belediyeyi halk katılımı olmadan mı yönetmek istiyor?​”

Ayrıca Burhaniye Ören Festivaline konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Yasakçı zihniyete karşı sanatı, sanatçıyı, konserleri, festivelleri, gerçek gazeteciliği destekleyeceğiz” açıklamalarını da hatırlatan EMEP ilçe örgütü, “Sokakta röportaj veren Dilruba’ya sahip çıkan, Suavi konserini yasaklayan CHP’li belediyeyi eleştiren sayın Özgür Özel'e ve CHP genel merkezine soruyoruz; Edremit Belediye Başkanı Ertaş'ın bu tutumu ile ilgili ne yapmayı planlıyorsunuz? Edremit demokrat kamuoyu, emek ve demokrasi güçleri sizden bir yanıt gelmesini bekleyecektir” diye ekledi.

“BARIŞ SESİNİ KISMAK İSTEYENLERİN ÇABASI YETMEYECEK”

Açıklamada son olarak şunlar kaydedildi:

“Dünyada silahlanmanın hiç olmadığı kadar arttığı, dünyanın 52 farklı bölgesinde çeşitli çatışma ve savaşların devam ettiği, emperyalizmin Ortadoğu'daki koçbaşı olan İsrail siyonizminin Filistin halkına yönelik soy kırıma varan katliamlarını sürdürdüğü günümüzde; Ortadoğu'yu, savaşı ve barışı konuşmak, barış için mücadeleyi büyütmek gerekirken, barış sesini kısmak isteyen Mehmet Ertaş gibilerinçabaları halkın sesini kısmaya yetmeyecektir. İşçi sınıfımızın, emekçi halkımızın iş, ekmek, barış ve özgürlük mücadelesi önünde sonunda kazanacaktır.” (Balıkesir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Tekin çocuk emeği sömürüsü artışıyla övündü | Sermaye için dört yeni okul türü açıkladı

SONRAKİ HABER

Sınır ötesinde felç oldu, MSB gazi saymadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa