05 Eylül 2024 21:06

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Tüzel: Halkı oyalamaya çalışıyorlar

Erzincan'da ziyaretlerde bulunan Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Levent Tüzel, "Erzincan'da emek ve demokrasi güçlerinin birlikte mücadele etmesi çabamızı artırmalıyız" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) GYK üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Levent Tüzel Erzincan'da partililerle, Erzincan il binasında buluştu.

Erzincanlı emekçileri, insanca yaşam mücadelesine kazanma çalışmalarına devam edilmesi gerektiğini söyleyen Tüzel "Erzincan'da da göç, şiddet, intiharlar artıyor. Ülkenin böyle yönetilmeye devam edilmesi durumunda ne yazık ki bu sosyoloji değişmeyecek" dedi. 

“YAP BOZ ŞEKLİNDE EĞİTİMLE OYNUYORLAR”

Yeni eğitim öğretim döneminin açılmasına kısa bir zaman kaldığını söyleyen Tüzel, müfredatın gittikçe gericiliştirilmeye çalışılmasına karşı, laik eğitim mücadelesini büyütme çağrısını yaparak "Yap boz şeklinde eğitimle oynuyorlar. Her alanda dikiş tutmayan bir tek adam iktidarı var. Böyle olduğu için de şiddetle yönetmeye çalışıyor. Biz de bu şiddete karşı Erzincan'da emek ve demokrasi güçlerinin birlikte mücadele etmesi çabamızı artırmalıyız" diye konuştu.

“SEÇİMİ BEKLEYİN DİYEREK PASİFİZE EDİYORLAR”

Tek adam iktidarının halkı yalanlarla oyalamaya çalıştığını, CHP'nin de halk kitlelerini 'seçimi bekleyin' diyerek beklentiye soktuğunu söyleyen Tüzel "Ülkenin dört bir yanında emekçilerin seçimi bekleyecek vakti yok. Görüyorsunuz, işçi grevleri devam ediyor ülkenin birçok yerinde üretici köylüler tüccara mahkum edildiği için eylemler yapıyor" dedi.

“ÜLKENİN DAHA İYİ BİR YERE GİTME ŞANSI YOK”

Tüzel, emekçiler içerisinde devrimci bir değişim tartışmasının daha yüksek sesle dillendirilmesi gerektiğini belirterek "Ülkenin bu iktidarla daha iyi bir yere gitme şansı yok. O yüzden sesimizi daha da yükseltmeliyiz. Bakın işte yanı başımızda İliç... Kim verdi ruhsatı, kim peşkeş çekti bu toprakları? Sanki hiç müdahillikleri yokmuş gibi davranıyorlar. Bunları Erzincan'da daha fazla teşhir etmemiz gerekiyor" diye konuştu. (Erzincan/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Golbol Kadın Milli Takımı şampiyon olarak altın madalya kazandı

SONRAKİ HABER

İzmir Okul Yemeği Koalisyonu: Ücretsiz, sağlıklı okul yemeği ve su hemen şimdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa