Emekli Meclisinden protesto: TÜİK binasına domates fırlatıldı

İstanbul’da TÜİK Bölge Müdürlüğü önünde buluşan Emekli Meclisi, "Her ay cebimizden paramızı, soframızdan ekmeğimizi çalıyorlar" dedi.

06 Eylül 2024 15:38
Paylaş

Emekli Meclisi İstanbul’da bulunan TÜİK Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamayı Grup Sözcüsü Hasan Kaşkır okudu. Kaşkır “Emekli düşmanı TÜİK kapatılsın, haklarımızı istiyoruz” kampanyasını başlattıklarını duyurdu. Kaşkır “Her ay cebimizden paramızı, soframızdan ekmeğimizi çalan TÜİK’i, 17 milyon emekli adına protesto edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

“30 yıl çalışmanın ardından, emeklilikte rahat edeceğiz” diyen Kaşkır AKP’nin emekli düşmanı politikalarıyla uğraştıklarını ifade etti.

Kaşkır “TÜİK’in saraya yalakalık yapmak için, bilinçli olarak düşük gösterdiği enflasyon rakamları nedeniyle açlığa ve yoksulluğa mahkûm edildik” dedi.

TÜİK’in aylık enflasyon değeri açıklamalarına dair Kaşkır “Açıkladıkları rakamların gerçek enflasyonla alakası yok. Bizler çarşıda, pazarda yaptığımız alışverişlerde hayat pahalılığının nasıl arttığını yaşayarak görüyoruz. TÜİK, her şeyin fiyatını düşük göstererek ülkemizde enflasyon düşüyor gibi göstermeye çalışıyor” şeklinde konuştu.

“EMEKLİLER AYIN 15’İNİ GETİREMİYORKEN AKP ŞEZLONG DAĞITIYOR”

İktidarın emekli politikalarını eleştiren Kaşkır “AKP hükümeti emeklinin yaşam kalitesini yükselterek insanca yaşama koşulları yaratacağına, ‘emekliye ücretsiz şezlong ve şemsiye vereceğim’ diyerek adeta ayın 15’ini zor getiren emeklilerle alay etmeye devam etmektedir. Bugün, AKP hükümeti basına ve medyaya emeklilik yasasında değişiklik çalışmaları yaptığını duyurarak kamuoyunun nabzını tutmaya çalışıyor. Eğer AKP bu yeni yasayı çıkartırsa 2008 sonrası memurluğa başlayanlar emekli olduklarında kendi emsallerinden en az yüzde 30 daha az maaş alarak büyük bir şok yaşayacaklar. Kampanyamızı sürdürürken, AKP’nin emekli düşmanı yasasının da teşhirini yapacağız. Yaşananlara seslerini çıkartmayan sahte sendikaları da emekçilere ve emeklilere şikayet edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İlerleyen süreçte de emeklilerin taleplerini basının ve medyanın gündemine taşımaya devam edeceklerini dile getiren Kaşkır, “Taleplerimiz açık. Maaş oranlarında 2008 öncesine dönülmesini, sağlıkta yapılan kesintilerin kaldırılmasını, intibak yasasının çıkartılmasını, ek zam ve emekli sendika yasasının çıkartılmasını istiyoruz” dedi.

TÜİK verilerinde domatesin kilosunun 6 lira olarak açıklanmasını protesto eden emekliler, “Domatesi pazardan 30, 40 liraya zor alıyoruz. Semt pazarını baştan sonra gezdik ve 6 liraya bulduğumuz domatesleri TÜİK yöneticilerine getirdik. Alın bunlarla salça mı yaparsınız, menemen mi yaparsınız bilemeyiz. Kendiniz karar verin” diyerek domatesleri TÜİK binasına fırlattı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de akıma kapılan iki kişinin ölümüyle ilgili dava: 13 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi

SONRAKİ HABER

Para masa tenisinde milli sporcular, Paris 2024'ü 4 madalyayla tamamladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa