06 Eylül 2024 15:18

Erdoğan açıkladı: Sosyal medya ve video oyunlar için yasal düzenlemeler geliyor

Sosyal medyanın ve birtakım oyun platformlarının "gençleri zehirlediğini" öne süren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gereken tüm yasal düzenlemeleri hayata geçiriyoruz" dedi.

Fotoğraf: Murat Kula/TCCB

Paylaş

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni ile Eğitim Teknolojileri AR-GE ve Kalite Zirvesi'nde konuştu.

Sosyal medyanın ve birtakım oyun platformlarının "gençleri zehirlediğini" öne süren Erdoğan, oyun platformlarının "şiddeti teşvik ettiğini" ve  "sapkın akımları özendirdiğini" iddia etti, "Türkiye'yi ekonomik, sosyal ve güvenlik noktasında zaafiyete uğratmayı amaçlayan ırkçılık tuzağının merkez üssü sanal alemdir" dedi.

"Teknolojiyi üreten, geliştiren ve bilinçli kullanan ama onun esiri olmayan nesle biz TEKNOFEST kuşağı diyoruz" diyerek "dindar ve kindar nesil"den sonra bu kez de "TEKNOFEST kuşağı" hedefini ilan etmiş odu.

Erdoğan, "Çocuklarımızın kişisel verilerinin kötüye kullanılmasını, çevrimiçi ortamlarda şiddet, zorbalık, cinsel istismar gibi içeriklere maruz kalmalarını önlemek amacıyla gereken tüm yasal düzenlemeleri hayata geçiriyoruz" diyerek sosyal medya ve video oyunlar için yasal düzenlemelerin yolda olduğunu ilan etti.

Erdoğan'ın konuya dair açıklamarı şöyle:

"SOSYAL MEDYA VE OYUN PLATFORMLARI GENÇLERİMİZİ ZEHİRLİYOR"

"Teknoloji ile beraber bağımlılık başta olmak üzere evlatlarımızın karşı karşıya kaldığı riskler de artıyor. Sosyal medyanın, birtakım oyun platformlarının gençlerimizi nasıl zehirlediğine maalesef sık sık şahit oluyoruz. Oyun platformları şiddeti teşvik etme yanında, aile yapımızı bozan sapkın akımların özendirilmesine de aracılık ediyor. Henüz 4-5 yaşındaki tertemiz dimalar oyunlar içine sinsice yerleştirilmiş LGBT propagansına maruz kalıyor."

"IRKÇILIK TUZAĞININ MERKEZ ÜSSÜ SANAL ALEMDİR"

"Bu mecralar vasıtasıyla sadece şiddet, sadece sapkın akımlar değil aynı zamanda ırkçılık da körükleniyor. Başta gençlerimiz olmak üzere insanlarımızı birlikte yaşadığı diğer fertlere karşı düşmanlaştıran ırkçı faşizm buralardan besleniyor. Türkiye'yi ekonomik, sosyal ve güvenlik noktasında zaafiyete uğratmayı amaçlayan ırkçılık tuzağının merkez üssü sanal alemdir."

"TEDBİR, KISITLAMA, DÜZENLEME…"

"Dijital dünyanın denetimsiz, kontrolsüz ve kaotik yapısı pek çok tehdidi beraberinde getirmektedir. Artan risklere bağlı olarak eleştiriler de yoğunlaşıyor. Dünyanın pek çok ülkesinde dijital teknolojilerle ilgili çeşitli tedbirlerin, kısıtlamaların ve düzenlemelerin devreye alındığını görüyoruz. Özellikle Batılı devletlerin kendi çıkarlarını, vatandaşlarını korumak amacıyla aldığı çok sert önlemlerde dikkat ederseniz kimse demokrasiden, özgürlüklerden, serbest piyasa ekonomisinden bahsetmiyor. Ancak biz evlatlarımızı korumak adına benzer yollara başvurduğumuzda eleştiri oklarının hedefi oluyoruz. Geçen ay uygulamaya koyduğumuz tedbirlerde olduğu gibi hemen birileri tarafından yasakçı olmakla suçlanıyoruz. Özgürlük maskesiyle şiddetin, ahlaksızlığın, ırkçılığın, nefret suçlarının hatta istismarın meşrulaştırılması asla kabul edilemez."

"TEKNOFEST KUŞAĞI"

"Bilgisayar yüzünden, cep telefonu yüzünden, bilgisayar oyunları yüzünden huzursuz, mutsuz olan, öfke nöbetleri geçiren çocuklarımız var. Ebeveynleriyle, kardeşleriyle iletişim kurmakta zorlanan evlatlarımız var. Gününü bilgisayar başında, ekran başında geçirdiği için eğitimi aksayan gençlerimiz var. Gerçek dünya ile sanal alem arasındaki ayrımı kaybetmiş pek çok çocuğumuz var. Sadece çocuklar, gençler değil, her yaş grubundan vatandaşımız dijital teknolojinin getirdiği sorunlarla mücadele ediyor. Bu noktada hepimize sorumluluk düşüyor. Başta öğretmenler ve anne babalar olmak üzere kontrollü bir kullanımı yaygınlaştırmak durumundayız. Önce öğretmen ve anne babaları, ardından da çocukları bilgilendirmek ve bilinçlendirmek mecburiyetindeyiz. Teknolojiyi üreten, geliştiren ve bilinçli kullanan ama onun esiri olmayan nesle biz TEKNOFEST kuşağı diyoruz."

YASAL DÜZENLEMELER GELİYOR

"Çocuklarımızın kişisel verilerinin kötüye kullanılmasını, çevrimiçi ortamlarda şiddet, zorbalık, cinsel istismar gibi içeriklere maruz kalmalarını önlemek amacıyla gereken tüm yasal düzenlemeleri hayata geçiriyoruz. Bu konuda ailelerimizin ve öğretmenlerimizin de gereken hassasiyeti göstereceklerine, çocuklarımızın çevrimiçi mahremiyetinin korunmasına dikkat edeceklerine inanıyorum." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır ve Van Barosu: Hukuk kadınları koruyabilecek durumda değil

SONRAKİ HABER

Kapasitesi artırılacak olan Afşin Elbistan termik santrali hastalıkları katlayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa