07 Eylül 2024 09:53
Son Güncellenme Tarihi: 07 Eylül 2024 14:29

Artvin'de mesire alanı nöbetinde gözaltına alınan Dursun Ali Koyuncu tutuklandı

Artvin Cankurtaran’da ağaçları korumak isterken katledilen Reşit Kibar'la birlikte saldırıya uğrayan Artvin Halkevi Yöneticisi Dursun Ali Koyuncu tutuklandı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Artvin’in Borçka ilçesine bağlı Cankurtaran bölgesinde yapılmak istenen mesire alanına karşı nöbet tuttuğu sırada katledilen Reşit Kibar için kentte eylemler sürüyor. Kibar için yapılan eylemlerde yaptığı konuşmalardan kaynaklı gözaltına alınan Artvin Halkevi Yöneticisi Dursun Ali Koyuncu, "Kamu görevlisine hakaret" ve "Kamu görevlisine mukavemet" suçlamasıyla tutuklandı.

Eylemler gerekçesiyle sabah saatlerinde ilçede yapılan ev baskınlarında Artvin Halkevi Yöneticisi Dursun Ali Koyuncu, Yıllar Kibar ve Mutlu Akyüz gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar emniyet işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

Kamu görevlisine hakaret suçlamasından gözaltına alınan Koyuncu'ya savcılıkta, Reşit Kibar’ın öldürüldüğü saldırıda yaptığı konuşma sırasında adı geçen AKP Milletvekili Faruk Çelik’i, Cankurtarna'a mesire alanı yapmak isteyen Yapısoy Beton'un sahibi Yunus Mertürk’ü, Artvin Valiliği ve Borçka Kaymakamlığı’nı suçlamasıyla ilgili sorular soruldu.

Yıllar Kibar ve Mutlu Akyüz ise ifade işlemi sırasında Reşit Kibar'ın katili Muhammet Ustabaş'ın ağabeyine ait kereste atölyesinin yakılmasıyla ilgili sorular yöneltildi.

Savcılık ifadeleri tamamlanan 3 kişiyi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. Mahkemede, Mutlu Akyüz ve Yıllar Kibar adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Dursun Ali Koyuncu ise "Kamu görevlisine hakaret" ve "Kamu görevlisine mukavemet" suçlamalarıyla tutuklandı.

HALKEVLERİ: HESAP VERECEKSİNİZ

Halkevleri ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi; "Dün gece saatlerinde Muhammet Ustabaş’a ait atölyenin yakılması ile ilgili Mutlu Akyüz ve Yıllar Kibar gözaltına alınmışlardır. Gözaltına alınan arkadaşlarımız savcılık tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmiştir. Gençleri bu tür gözdağı operasyonlarıyla durdurmazsınız. Dursun Ali'nin gerekçe sunulmadan, hukuksuzca, apar topar tutuklanmasının tek sebebi var, hakikati haykıran sesini susturmak. Memleketin dört bir yanında Dursun Ali'nin sesinin yankısı olacağız! Fail sadece tetiği çekenler değil, Fikret Merttürk, Faruk Çelik başta olmak üzere bu katliama, yağmaya yol verenler, yargısıyla, jandarmasıyla, valisiyle halka düşman sermayeye dost AKP iktidarıdır. Hesap vereceksiniz!" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İsrail'in gün boyu saldırdığı Gazze’de 32 Filistinli hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Maraş'ta 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa